IMG_20210217_080731.jpg

Meillä tehdään erilaisia munakkaita aika usein, niin aamu- kuin iltapalallekkin.

Tämän pakkasaamun (meillä on vieläkin -24 pakkasta) munakas näytti kuvan mukaiselta ja valmistui alla olevan ohjeen mukaisesti.

Munakas

8 siivua pippurikinkkua -> hienonna

2 oikein pientä makeaa minipaprikaa-> hienonna

rasvaa (minulla voita)

½ pienestä punasipulista -> hienonna ja minä huuhtaisen hienontamisen jälkeen sipulit kuumalla vedellä miedontaakseni makua

4 isoa kananmunaa

2 rkl vettä

persiljaa/yrttejä/rucolaa

Laita rasva pannulle ja anna kuumentua/ruskistua, lisää kinkku, punasipuli ja paprika (jätä näitä pikkasen kypsän munakkaan päälle laitettavaksi)  ja anna niiden kuumentua pannulla pari minuuttia sekoitellen niitä välillä.

Riko kananmunat kulhoon, lisää vesi ja ripsaus suolaa ja sekoita rakenne rikki.

Lisää munakasseos pannulle ja jätä munakas hyytymään keskimiedolle lämmölle. Hieman lastalla massaa siirrellen/"tökkien" ja reilusti pannua kallistellen. Tämä on minun tapani tehdä tälläinen munakas missä sattumia paljon joukossa. Älä kypsennä liian kuivaksi. Pinnalle vielä persiljaa/tuoreita yrttejä ja heti syömään.

IMG_20210217_091838_873.jpg

Olipas hyvää. Kyllä nyt jaksaa ruveta pullapitkojen tekoon.