Tätä juustokakkua ovat hurjan monet ihmiset kehuneet Marien blogissa..... eikä suotta.

Tässäpä tämän ihanuuden ohje kopsattuna Marien blogista. Suluissa tekemämme muutokset.

Mangohyytelökakku ( juustokakku)

Ainekset noin 24 cm irtopohjavuokaan:

pohja:

200g digestivekeksejä

75g voita tai margariinia (hieman enemmän?)

Täyte:

4 liivatelehteä (laitettiin 5 kpl)

200g maustamatonta tuorejuustoa

2 rkl kiehuvaa vettä

1-1 1/2dl sokeria ( laitettiin 1½ dl)

3 tl vaniljasokeria

2 1/2 rkl sitruunamehua

2-3 dl kuohukermaa (laitettiin 3 dl)

kuorrute:

2dl mangososetta (esim piltti tms)

2 liivatetta (laitettiin 3 kpl)

2 rkl vettä

Murenna keksit muruiksi ja sekoita sulatettu,jähdytetty rasva joukkoon. Sekoita tasaiseksi massaksi. Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja taputtele keksimuruseos tasaisesti pohjalle. Liota liivatteita kylmässä vedessä n 5 minuuttia. Sekoita sokerit ja sitruunamehu tuorejuustoon. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata liivate kiehuvaan vesitilkkaan. Lisää liivate ohkaisena nauhana tuorejuuston joukkoon, koko ajan sekoittaen. Lisää kermavaahto mukaan varovasti käännellen tasaiseksi seokseksi. Kaada täyte nopeasti pohjan päälle. Tasoita pintaa tarvittaessa. Nosta jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.

Laita liivate kylmään veteen 5 minuutiksi. kuumenna 2 rkl vettä kiehuvaksi. Sulata liivatteet veteen ja lisää mangosose, sekoita tasaiseksi. Kaada kakun päälle ja nosta kylmään hyytymään puoleksi tunniksi.

Pyöräytä varovasti veitsellä kakun ympäri että reuna irtoaa ja irrota vuoka.

Koristele kakku haluamallasi tavalla. Me laitoimme kermavaahtopursotuksien lisäksi suklaapapuja (joita oli pukin tuomassa herkkukorissa muiden ihanuuksien kanssa), kukkavarastosta yhden sokerikukan valkosuklaarouheen päälle ja lehdet ovat kaupasta ostettuja suklaalehtiä.

Hyvää oli kakku, ei ihme että ihmiset ovat tätä Marien ohjetta kehuneet.

Ehken kuitenkin vielä tämä mangokakkuohje on oma lempparini....