Kesäloman alkupäivinä oli ahkerana ja leivoin mm. pitkoja.
Letitykset tehty viidellä säikeellä ja neljällä säikeellä.
Taikinana ihan perus arkivehnästaikina.
Välillä näyttää meillä itse kellekkin maistuvan ihan tällainen tavallinen pullapitkokin, rusinoilla tai ilman. Yksi pitko oli jäänyt pakastimeen ja nyt kun olen yrittänyt tyhjennellä pakastinta ennen mansikoiden pakastamista, paistoin pitkon ritareiksi.
Tällä kertaa halusin ritareihin myös kanelin makua, joten lisäsin sitä maito-muna-sokeri-kasteluliemeen.
Ritarit
pullapitkoa viipaleina, saa olla kuivahtanuttakin (jotkut tekevät ranskanleivästä, vaan meillä on aina tehty pitkosta)
maitoa (noin 2 dl... riippuen pitkon tuoreudesta ja halutusta ritareiden pehmeydestä)
muna (1 kpl)
vaniljasokeria (1 tl)
(kanelia vajaa tl)
Voita paistamiseen
Lisukkeeksi marjoja, hilloa, kermavahtoa, jätskiä....mitä nyt itse kukin haluaakaan.
Meillä ritaritkin maistuvat ihan tällaisenaan haaleina/kylminä, ilman mitään lisukkeita.
Me söimme ritarit ruokavieraan kanssa jälkkärikahveilla.
Kommentit