Näihin juustopalloihin ihastuin Valion sivuilla ihan kuvan perusteella.... ja tuosta linkin takaa löytyykin ohje ja eri vaihtoehtoja juustopallojen koristeluun.

Näitä seesamin-ja unikonsiemenillä koristeltuja juustopalloja en ole itse tehnyt, kylläkin aktiivisesti mukana ollut  .... tästäkin huolimatta laitan näiden kuvan tänne ja suosituksen kokeilla. Palloset eivät maistu voimakkaasti sinihomejuustolle, joten ärtsymmästä tykkäävät voisivat lisätä esim. auramurua seokseen.

Ideana näissä on sekoittaa jokin tuorejuusto ( Valion ohjeessa sinihometuorejuusto) ja juustoraaste ( Valion ohjeessa kahta erilaista) seokseksi ja pyöritellä siitä käsin pikkuisia palloja ja kieritellä ne sitten jossakin koristeseoksessa esim. unikon- tai seesaminsiemenissä, persiljasilpussa, pienissä paprikanpalasissa ( tai kurkkun tai retiisinpalasissa), ruohosipulisilpussa, pähkinä- tai mantelirouheessa, pinjansiemenissä, rouhituissa pistaaseissa tai vaikkapa suklaarouheessa ja  pallerot ovat valmiita nautittaviksi vaikka salaattipöydän yhtenä osana tai  pikkunaposteltavana ihan sellaisenaan hyvässä seurassa hyvän juoman kera.

 

Suosittelen kokeilemaan jonkinlaisena versiona.. .juustot voi valita omien makumieltymysten mukaan