CIMG0068-003.jpg

Näihin pulliin minä tykästyin heti, kun ne ekan kerran näin facen ruoka-ja leivonnaisryhmässä. Koskaan ennen en muista tällaisia edes nähneeni, saatikka sittten syöneeni.

CIMG0025.jpg

Kirsikkaisiin torttupulliin tarvitaan:

- maukasta pehmoista kohonnutta pullataikinaa

- voiteluun kananmunaseosta

- torttutaikinaa (minulla myllyn paras voihin tehty, muista ottaa ajoissa sulamaan)

- punaisia säilykekirsikoita (mieluummin liemessä olevia mitä kandeerattuja)

- raesokeria

CIMG0071.jpg

Torttupullien valmistaminen:

- pyörittele pikkupullat, laita ne pellille leivinpaperin päälle ja kohota hyvin leivinliinan alla lämpimässä paikassa

- kaulitse sulatetusta torttutaikinasta vähän ohuempi levy ja ota piparimuotilla piparin malliset aihiot ja tee keskelle reikä (minä tein reijän metallityllan paksummalla puolella) kaikkiin pulliin voi nämä tehdä jo valmiiksi esim tarjottimelle. peitä liinalla, etteivät kuoretu. Minä tein yhdestä torttulevystä 4 pullaan piparin ja jämäpalat hyödynsin muuhun.

- valuta säilykekirsikat hyvin ja leikkaa ne puolikkaiksi (laitoin vielä puolikkaat paperin päälle valumaan)

- voitele kohonneet pullat kananmunaseoksella (laitan tilkan vettä sekaan

- seuraavaksi on helpointa laittaa pullan alareunaan raesokeri

-laita vasta sitten jokaisen pullan päälle torttupipari

- ja vielä kirsikan puoliskot keskelle

- paista pullat 200 asteisessa uunissa tavallisen uunin keskitasossa 15-20 minuuttia, niin että torttutaikinakin varmasti tulee kypsäksi ja pulla torttutaikinan alta tulee kypsäksi. Paito on hieman hitaampaa mitä tavallisen pyöreän pullan, joten älä hötkyile. Minä jouduin jotkut pellilliset nostamaan lopussa uunin yläosaan, jotta rotrrutaikinakin sai väriä. En laittanut kahta leivinpapaeria, siksi venkslaus.

- Valmistele aina seuraava pellillinen, kun yhdet ovat uunissa (ei siis haittaa mitään, vaikka uuniin menevä pellillinen joutuisikin hieman odottamaan valmiina)

CIMG0060-001.jpg

Torttutaikinasta jäi jämäpalasia, mitkä laitoin lautaselle mahdollisimman hyvässä järjestyksessä kerroksittain ja kylmään. Kun olin tehnyt kaikki pullat, kaulitsin ja käänsin komeen osaan, pitkä sivu aina tekijässä päin ja uudelleen kaulitsin ja käänsin (yhteensä 3 kertaa) jämätaikinat yhtenäiseksi taikinaksi ja tein niistä torttutaikinatötteröitä metallimuoteilla myöhempää käyttöä varten. 

CIMG0081-003.jpg

Vaikka torttupullien teko onkin hieman hitaampaa mitä ihan peruspullien, jäävät nämä ehdottomasti meille joulun ajan vakiherkuiksi. Ensin ajattelin, että näitä olisi hankala syödä, vaan se oli turha luulo. Suu auki vaan ja haukkasi, nam!