Tykästyin appelsiini-raparperiyhdistelmään tehdessäni tätä kiisseliä, joten päätinpäs kokeilla siihen vielä mansikkaista makua. .... ja hyvin passaavat maut yksiin, ainakin meidän mielestä.
Appelsiininen mansikka-raparperikiisseli
4 dl appelsiinitäysmehua
4 dl vettä
reilu dl sokeria
n. 4 dl pakasteraparperia paloina
1 dl perunajauhoja + 2 dl kylmää vettä ( tällä määrällä tulee sakeaa kiisseliä)
n. 8 dl pakastemansikoita (jos on nuukalla päällä, laittaa vähemmän)
Kiehauta vesi, mehu, sokeri ja raparperi niin että raparperi on pehmeää, ei kuitenkaan vielä soseudu. Kaada vesi-perunajauho seos ohuena nauhana keitokseen koko ajan sekoittaen pohjaa myöten. Kiehauta kunnes pinta kuplii. Lisää jäiset mansikat ja anna niiden sulaa kiisselissä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa sokeria.
Kommentit