Vieläkö sinulla on tähteenä jossakin kaapin perukoilla viime jouluista luumumarmeladia.... minulta ainaskin löytyy vieläkin... jo aikaa sitten löysin Krissen keittiössä- blogista hyvältä tuntuvan ( ja osoittautuikin maukkaaksi kakuksi) luumukakun ohjeen, joten kaivelkaapas luumumarmeladijämät kappien kätköistä ja tekaiskaa niistä nopeatekoinen luumumarmeladikahvikakku...

1243301.jpg

.. minulla oli korppujauholla jauhotettu vuoka, siksi pinnalla näkyy vaaleaa.... älkää antako sen häiritä... kakku on mehevä ja maukas kakku.... kannattaa kokeilla!

Luumukakku

4 dl vehnäjauhoja ( minä laitan ensi kerralla vähän enemmän... )

2½ dl sokeria

1 tl kanelia

1 tl kardemummaa

1 tl neilikkaa ( laita hieman vajaa, jos et tykkää kauheasti nelikan mausta..)

1 tl inkivääriä

2 tl soodaa

175 g sulatettua rasvaa

1 dl luumumarmeladia

1 prk (200g) ruokajogurttia

- sekoita kuivat ainekset keskenään

- sulata rasva  ja yhdistä siihen marmeladi ja jogurtti

- yhdistä seokset tasaiseksi taikinaksi

- laita taikina (voideltuun + jauhotettuun) vuokaan ja paista uunin alimmalla tasolla 150 + 175 asteessa noin 1 tunti.

- minä paistoin kakun vanhanaikaisessa 2 litran teflonkakkuvuoassa, joten voitelin ja jauhotin sen ja paistoin kakkua aluksi vain 150 asteessa... jotta sillä on aikaa kohota...