IMG_20220831_150635.jpg

Mokkapalat eivät ole koskaan lukeutuneet omiin lempileivonnaisiini, enkä niitä nytkään olisi tehnyt, jos ei ystäväperheeseen olisi tullut pieniä vieraita, jotka tykkäävät kaikesta "suklaisesta." Toki tätä itsekkin parilla kahvilla pienen palan söin, vaan turhan makeaa on omaan makuuni edelleenkin.

Mokkapalat

(pellin koko minulla 34x37 cm, eikä ohjeella tule kauhean paksuja mokkapaloja kts kuvat)

Pohjataikina

5 munaa

4 dl sokeria

2 ½ dl maitoa

275g voita

5 dl vehnäjauhoja

¾ dl tummaa kaakaojauhetta

4 tl leivinjauhetta

½ tl suolaa

Kuorrute

½ dl kahvia

6½ dl tomusokeria

¾ dl tummaa kaakaojauhetta

100 g voita

Koristelu

nomparelleja, strösselitä, kookoshiutalieta tms.

Valmistaminen

  1. Laita uuni lämpenemään 200- 225 asteeseen.
  2. Sulata taikinaan tuleva voi mikrossa tai kattilassa ja anna jäähtyä.
  3. Sekoita jauhot, kaakao (siivilöi) ja leivinjauhe keskenään omassa astiassaan.
  4. Vatkaa sähkövatkaimella munat ja sokerit kulhossa vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon vuorotellen jauhot, voisula ja maito esim kahdessa erässä aina välillä kunnolla taikina tasaiseksi sekoittaen. Minä sekoitan pallovatkaimella, toki s-vatkaintakin voi käyttää.
  5. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja laita uuniin kypsymään keskitasolle 15–20 minuuutiksi. Kokeile kyposyys tikulla keskiosasta. Kun tikkuun ei tartu taikinaa, on pohja kypsä. Ota pelti uunista jäähtymään ja tee kuorrute.
  6. Valmista kahvi ja mittaa valmiiksi. Sekoita tomusokeri ja kaakaojauhe valmiiksi keskenään. Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa.
  7. Kaada tomusokeriseosta osissa voin sekaan, mieluiten siivilöiden, ja sekoita vispilällä tasaiseksi seokseksi. Lisää välillä kahvia.
  8. Kun kaikki tomusokeri on sulanut voin joukkoon ja seos on paksu ja kiiltävän tasaista, on kuorrutus valmista. (minä vetäisen jäähtyneen pohjan pois pelliltä ennen kuorruttamista) Kaada kuorrutus jäähtyneen pohjan päälle ja tasoita pinta ripeästi ja ripottele heti nonparellit tms pintaan. Anna kuorrutuksen jähmettyä kunnolla ja leikkaa sitten piirakka halutun kokoisiksi ja mallisiksi paloiksi terävällä veitsellä.
  9. Mokkapalat voidaan pakastaa ja niitä voidaan säilyttää esim yön yli ihan huoletta huoneenlämmössä.

IMG_20220831_093052.jpgIMG_20220831_094836.jpgIMG_20220831_150115.jpg

Minulla oli muutama pikkuinen pala kertakäyttölautasella ja se isossa muovipussissa ilmavasti parin päivän ajan huoneenlämmössä ja hyvinä pysyivät (rakenne ja ulkonäkö pysyivät hyvinä

Tässä listattuna linkkeineen saman tapaisia aikaisemmin postaamiani ohjeita

Mamman masaliisat-> ohje täällä.

Mehevät (minusta kuvaavampo sana olisi höttöinen) mokkapalat -> ohje täällä.

Kinderliisojen ohje löytyy täältä (yks omista lemppareista tämän tyyppisistä leivonnaisista)

Mehevän suklaapiirakan ohje löytyy täältä (yks omista ehdottomista lemppareista, kuorrutuksessa oikeaa suklaata).

IMG_20220831_151746.jpg