Siskon tytär oli tehnyt tällaista ihanaa piirakkaa. Periaatteessa tämä on tuttu ohje meille suurimmalle osalle, ainakin ruoka- ja leivonnaisblogien pitäjille, mutta omenaversiona en minä ainakaan tätä aikaisemmin ollut syönyt, saatikka sitten tehnyt, ennenkuin nyt. Kyseessä on siis rahka-sitruunapiirakka, mitä varmaankin aika moni teki pääsiäisen alla. Meillä ollaan aina tykätty kyseisestä piirakasta ja nyt tämä omenaversio on yksi lempipiirakoistamme. Alkuperäinen ohje löytyy Myllyn parhaat-sivustolta omena-rahkapiirakan nimellä

1551801.jpg

Ohje kopioitu Myllyn parhaat-sivuilta. Tein ihan ohjeen mukaan paistsi että käytin isoja ulkolaisia omenoita kuorittuinaja niitä tuohon riittää 5-6 kpl. Piirakan paistoaikaa minun piti hieman pidentää.

 

Omena-rahkapiirakka

(uunipellillinen)

 Taikina 1  
 8

 dl

 (Myllyn Paras Emännän Puolikarkea )Vehnäjauhoja
 3-4

 dl

 sokeria
 2

 tl

 leivinjauhetta
 2

 tl

 soodaa
 2-3

 tl

 vaniljasokeria
 250

 g

 pullomargariinia tai Oivariinia
     
 Taikina 2  
 ½    taikinasta 1
 1    muna
 2

 dl

 piimää
     
 Täyte:
 6-10    kotimaista omenaa
 2

 tlk

 maitorahkaa
 1-1½

 dl

 sokeria
 2    munaa
 2

 tl

 vaniljasokeria                                                                               
 1    sitruunan raastettu kuori ja osa mehusta

Valmista ensin täyte. Poista omenoista keskusta ja viipaloi ne. Vatkaa munien rakenne ja sekoita joukkoon muut täytteen aineet.  

Sekoita taikinan 1 kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon rasva. Jaa taikina kahteen osaan. Lisää toisen osan joukkoon muna ja piimä ja levitä tämä taikina leivinpaperoidulle uunipannulle.

Levitä päälle rahkaseos, sen päälle omenaviipaleet ja ripottele pinnalle murumainen taikina 1.

Paista uunin keskiosassa 200-asteessa n. ½ tuntia.

Resepti: Kati Nappa

1551791.jpg

Pellille ensin pohjataikina sitten rakhaseos ja sen päälle omenat...

1551796.jpg

...ja murutaikina päällimmäiseksi.

Hieman eri näköistä murutaikina on kun rasva laitetaan sulana kuin mitä seoksesta tulee jos kova rasva nypittäisiin taikinaan -> kuten minun aikaisemmassa ohjeessani on minkä ohjeen löydät täältä.

1551799.jpg

Tällä ohjeella tulee hyvää piirakkaa ilman omenoitakin -> sitruuna-rahkapiirakkaa...