Nämä 3 oikein pehmoista isoa peruna-kaurarieskaa syntyivät tällaisilla suhteilla;
noin 5 dl kypsää perunaa raastettuna (10 pientä perunaa) + 4 dl vettä ja piimää (minulla puolet ja puolet, myös maito käy) + 2 tl suolaa + 1 dl vehnäjauhoja + 5-6 dl kaurajauhoja (minulla on Tyrnävän myllyn) -> löysä puuromainen seos. Älä laita kaikkia kaurajauhoja kerralla, vaan tsekkaa taikinaa. Muutamaa eri sorttia kaurajauhoja käyttäneenä, olen huomannut niissä olevan isoja eroja.
Paistoin kiertoilmalla 300 asteisessa uunissa, paistuivat hirmu nopeasti (noin 5 min), koska maitovalmistetta nesteenä, pehmeä perunainen taikina, kuuma uuni ja ohut rieska.
Pehmoisia olivat heti paistettunakin, mutta hetken aikaa liinan alla tekeydyttyään, olisi rieskat voinut vaikka rullata.
Kommentit