CIMG7643.jpg

Kaalikeittoa teki mieli ja halusin tehdä jotain vähän erilaista mitä yleensä. Aika monia uusia vinkkejä netin syövereistä löytyikin ja sieppasin ne heti talteen seuraavia kertoja varten. Tällä kertaa syntyi tällainen keitto...

Mausteinen makkara-kaalikeitto

noin 1,3 litraa vettä

1 oikein iso keltasipuli hienonnettuna

2 lihaliemikuutiota

soijakastiketta (aluksi noin1 tl)

suolaa (aluksi 1 tl)

kokonaisia maustepippureita (noin 10 kpl)

laakerinlehtiä (2-3 kpl)

valkosipulia (2 oikein pulskaa kynttä)

3 kpl isoja porkkanoita kuorittuna ja paloiteltuna

½ isosta varhaiskaalista (= noin 800 g) hienonnettuna

1 pieni punainen (suippo)paprika suikaleina

400 g makkaraa paloiteltuna (käytin nakkeja, vaan mausteiset makkarat olisivat vallan passeleita tähän keittoon)

meiramia (kuivattua)

tuoretta persiljaa hienonnettuna

(myös tomaattisose kävisi mausteeksi hyvin, vaan minä en nyt sitä laittanut)

Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää siihen kaikki mauseet, lihaliemikuutiot ja hienonnetut sipulit. Lisää porkkanapalat liemeen kiehumaan ja anna kypsyä noin 5 min. Lisää hienonnettu varhaiskaali sekaan ja kypsennä ainekset pehmeiksi. Lisää paprikasuikaleet sekaan hautumaan muutamaksi minuutiksi. Ruskista sinä aikana makkara paistinpannulla....toki makkaran ruskistaminen ei pakollista ole, vaan tulee siitä lisämakua ja kunnon paistopinta on aina ok. Lisää ruskistetut makkarapalat keiton sekaan ja anna vielä hautua muutama min. Tarkista keiton sakeus ja lisää vettä tarvittaessa. Mausta keitto vielä meiramilla ja laita sekaan paljon tuoretta persiljaa hienonnettuna. Tarkista keiton maku.

CIMG7638.jpg

Kuten kuvasta näkyy, kerrankin ohjeella ei tule isoa kattilaa täyteen...

CIMG7647.jpg

Tällaista keittoa teen ehottomasti uudemmankin kerran meidän köökissä.