Viime viikonlopppuna tein pitkästä aikaa kotitekoista pitsaa....
Katkarapu-kinkku-tonnikalapitsa
(pellilllinen)
Pohja: 2 dl lämmintä vettä + (vajaa )1 tl suolaa + 2 tl sokeria + 3 dl durumvehnäjauhoja + 1½ dl puolikarkeita vehnäjauhoja + 2 kukkuraa tl kuivahiivaa ( n. 7 g) -> kohota taikina
Pitsakastikkeen virkaa toimitti tomaattimurska tölkillinen ( 400 g) terästettynä tomaattipyreellä ja mausteilla (suola, sokeri, valkosipuli, mustapippurirouhe ja pitsamauste).
Täytteeksi pellilliseen pitsaa laitoin: n. 200 g isoja katkaravun pyrstöjä sulatettuna, n. 2 dl valutettua veteen säilöttyä tonnikala, 50 g meetwurstia, 100 g possun ulkofileleikkelettä, 1 pienen prk säilykeherkkusieniviipaleita, 1 pieni purkillinen ananaspaloja valutettuna, n. 2 dl Aura-murua ja n. 250 g juustoraastetta (suurimman osan laitoin täytteiden alle ja pikkasen ripottelin täytteiden päälle.
Kaulitse kohonnut taikina pellin kokoiseksi levyksi. Levitä kastike, ripottele juustoraastetta ja täytteet päälle ja vielä vähän juustoraastetta päälle. Paista pitsaa 225-250 asteisessa uunissa 15-20 min. Varo ettei pitsa kärvähdä . Kypsän pitsan päälle ripoteltiin vielä pitsamaustetta.
Maistuipas hyvälle
Kommentit