Kylläpä kilon ruisjauhopussista piisaakin moneen tekemiseen... tänä aamuna tein ruisjauhopussin (Rainbow) kyljessä olevalla ohjeella ruisruutuja.
Ruisruudut
5 dl vettä
2 tl suolaa
2 rkl sokeria
½ dl öljyä
1 pss (11g) kuivahiivaa
4 dl ruisjauhoja
5 dl vehnäjauhoja
Lisää 42 asteiseen veteen suola, sokeri ja öljy. Sekoita kuivahiiva jauhoihin. Lisää jauhot taikinanesteeseen ja sekoita tasaiseksi. Kumoa taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Ripottele taikinan päälle reilusti ruisjauhoja ja taputtele n. 1 cm:n paksuiseksi. Leikkaa levy taikinapyörällä neliöiksi. Anna kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa 30-40 min. Paista 225 asteessa n. 20 min. Ruisruudut ovat parhaimmillaan leivontapäivänä.
Annoin paistettujen ruisruutujen pehmetä hetken liinan alla ja sitten päästiinkin jo maistelemaan niitä....hyviä olivat.
Lisäys 7.10.08. Ihan hyvää tämä leipä oli vielä seuraavanakin päivänä (muovipussissa huoneenlämmössä säilytettynä)
Kommentit