Helppoa ja vaivatonta.... mutta ei hätäisen ruokaa...
Sunnuntain liha-kasvispata
700 g karjalanpaistilihoja ( leikkelin saksilla pienemmiksi)
vettä
suolaa
lihaliemikuutio
paprikajauhetta
aromat-seosta
20 kpl kok.maustepippureita
3 kpl laakerinlehtiä kok.
2 sipulia lohkoina
3 isoa porkkanaa
1 iso palsternakka
1 litra kuorittuja perunalohkoja ( 8 kpl)
Laita lihat uunivuokaan ja vettä niin paljon että lihat eivät ihan kokonaan peity. Kuumenna 225 asteisessa uunissa ja anna päällimmäisten lihojen ruskistua, sekoita ja anna taas lihojen ruskistua. Lisää sitten vettä niin että lihat peittyvät + mausteita ja hauduta lihoja noin 1½-2 tuntia 175 asteisessa uunissa. Lisää sitten kaikki kasvikset ja tarvittaessa vettä ( noin puolet raaka-aineista pitäisi peittyä nesteeseen) ja jatka kypsentämistä noin tunnin kunnes kasviksetkin ovat kypsiä. Sekoita varovaisesti kypsentämisen aikana muutaman kerran...ja kannenkin/folion voisi laittaa päälle. Tarkista maku.
Hyvää oli puolukkasurvoksen ja vihersalaatin kera.
Kommentit