Tässäpä nopeatekoisen broilerin sisäfileistä tehtävä ruoka. Toki vielä nopsempaan kypsyisi filesuikaleista, mutta ei näidenkään kypsyminen kauaa vie.
Broilerin sisäfileitä kermaisessa yrttikastikkeessa
1 pieni pkt broilerin sisäfileitä, maustamaton (9 kpl broilerin sisäfileitä)
rasvaa lihojen ruskistamiseen
2 dl pippurikermaa
2 dl maustamatonta ruokakermaa
1 dl vettä
2 tl hunajaa
suolaa
sitruunapippuria (aluksi vähän vajaa 1 tl )
sipulijauhetta (1 tl)
persiljaa (kuivattua kukkura rkl)
rakuunaa (kuivattua 1 kukkura tl kämmenen kautta musertaen pienemmiksi)
ruohosipulia (kuivattua 1 rkl)
sitruunan mehua 1-2 rkl
Ruskista lihat kuumalla paistinpannulla kunnolla ruskeiksi molemmin puolin. Nosta lihat lautaselle. Kaada kermat + vesi paistinpannulle, lisää kaikkia mausteita ja kuumenna seos kiehuvaksi. Maistele kastiketta. Makuja saa olla ihan reilusti. Laita lihat kypsymään kastikkeeseen. Kastiketta saisi olla niin että lihat just peittyvät. Anna ruoan kiehua kannen alla noin 15 min. Tarkista paksuimmasta lihasta kypsyys. Eli kypsä liha tuntuu haarukalla pistettäessa pehmoiselta. Jos on epävarma lihojen kypsyydestä, voihan kotioloissa leikata yhden lihan halki ja katsoa, että liha on keskeltäkin muuttunut vaaleaksi. Tarkista vielä kastikkeen maku.
Me söimme broileriruoan keitetyn vihannes-riisin kanssa.
Kommentit