Täksikin pääsiäiseksi tein rahkasilmäpullia muru/stroisseliseoksella. Käytin eri makuisia makurahkoja ihan sellaisenaan. Niihinhän ei tarvitse laittaa kananmunaa sekaan, jos ei laita lisänesteitä.
Hyvin kohonneeseen pikkupullaan painan pienellä lasilla syvennyksen/kolon, voitelen pullan kananmunaseoksella, laitan makurahkaa pullan keskelle, painan kukkuran rkl muruseosta pullan päälle ihan reilusti käsin ja sitten vaan pullat paistumaan 200-225 asteiseen uuniin halutun värisiksi/kypsiksi. Aikaa menee reili 15 min. Tekemäni pullat olivat aika isoja.
Makurahkaa käytän 12 isoon silmäpullaan 1 purkillisen. Jos haluaa vähän pienemmän rahkasilmän, piisaa purskillisesta useampaan. Toisaalta jos makurahkalla haluaa tehdä piirakkamaisen, laajan syvennyksen pullaan ja täyttää sen makurahkalla, riittää 1 prk mulla vain 9 kpl pikkupiirakoita (9 kpl/pellillä)
Stroisseli/muruseos on tehty suhteilla; 50 g pehmeää voita + 1 dl vehnäjauhoja + ½ dl sokeria -> kaikki vaan nypitään sekaisin. Tämä määrä piisaa 12-15 kpl, kun laittaa kukkuran keittolusikallisen/pulla.
Vaniljarahkapullia
Appelsiinirahkatäytteellä. Appelsiinin maku aika mieto, jos tykkää voimakkaasta, voisi laittaa esim raastettua appelsiinin kuorta sekaan.
Sitruunarahkatäyte.
Mango-passionrahkatäyte. Sitruunaisten versioiden lisäksi oma lempparimaku.
Perinteisiä rahkapiirakoita. Täytteessä on maustamatonta rahkaa, kermaa, kananmunia, sokeria, sitruunanmehua ja -kuorta + rusinoita (näitä en aina laita, mutta nyt haluttiin)
Näihinkin laitan 2 leivinpaperia pellille päällekkäin, niin pääsen helpommalla paistossa, kun saavat paistua keskitasossa koko ajan.
Kanelipullia pitää kans aina tehdä. Tällä kertaa laitoin pinnalle vanhaan tapaan hienoa sokeria.
Reilun vrk jääkaapissa olleesta pullataikinasta tein toisena päivänä kanelikiekkopullia. Hyvin jaksoi vielä hiiva toimia.
Kommentit