CIMG8604-normal.jpg

Raparperiversio, mansikkaversio, mustikkaversio ja nyt punaherukkaversio.... näitä kaikkia olen nyt lähiaikoina tehnyt tällä samalla hyvällä ohjeella.

Punaherukka-jogurttipiirakka

(50 cm uunin pellille passeli ohje)
Taikina
250 g sulaa rasvaa
2 lasillista sokeria (1 lasi = 2 dl)
4 lasillista vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
1 lasillinen piimää
2 munaa

Jogurttiseos päälle
4 dl vaniljajogurttia (tai rahkaa tai kermaviiliä)
n.1½ dl sokeria (jos laitat maustamatonta rahkaa tai kermaviiliä, laita vähän enemmän)
2 munaa
1 rkl vaniljasokeria


Lisäksi tarvitaan

7-8 dl punaherukoita (tai muuta makua antavaa esim. raparperiversio, mansikkaversio ja ovat ihania.... niin ja puolukkaversiona olen kans tehnyt ja hyvää oli)


Sekoita sula rasva, sokeri, jauhot, leivinjauhe ja sooda murumaiseksi. Ota yksi lasillinen murua erilleen. Lisää muruseokseen piimä ja munat. Sekoita taikinaksi ja levitä leivinpaperin päälle ( laitan edelleenkin 2 paperia päällekkäin, ettei pohja tummu liikaa) pellille. Levitä päälle punaherukat. Sekoita jogurttiseoksen ainekset sekaisin ja kaada punaherukoiden päälle. Levitä erilleen otetut murut piirakan päälle ja paista piirakkaa vähän alle 200 asteisen uunin keskitasolla 30-35 minuuttia.... tarkista tikulla että piiras on keskeltäkin kypsä. Kuiva tikku = kypsä piirakka.

 

 

CIMG8588-normal.jpg    CIMG8601-normal.jpg

Uuniin piiras meni tällaisena....                            ...piiras näyttää kuvissa aika tummalta,

                                                                                vaan ei se luonnossa  liian tumma ollut

                                                           

CIMG8609-normal.jpg

Tämä piiras matkasi kyläpaikkaan viemisinä.... Ylivieskan Kärkkäiseltä tulee aina ostettua noita leivoslaatikoita ja niihin on hyvä pakata kaikenmoisia leivonnaisia. Piirakkapalakerroksen väliin laitan leivinpaperia tai muovipussin, niin eivät tartu palat toisiinsa. Joskus pakastan piirakkapalat tarjottimella ykdessa kerroksessa ja vasta jäisinä pakkaan sitten laatikkoon. Hyvin teki piiras kauppansa kyläpaikassa... semmoisetkin jotka eivät niin punaherukasta väliät, voisivat tykätä tästä piirakasta... omassa mielessa kangastelee tämä sitruunaisena versiona + punaherukat.