Niin into oli pataa käyttämään, jotta ekana siinä kypsyi ihan tavis jauhleihakeitto helpoista aineksista tammikuun alkupäivinä. Toki ihan samalla periaatteella voi keiton tehdä tavallisessa kattilassakin...jauheliha kyllä rakeistuu siinäkin, tarvittaessa tilkka öljyä tai muuta rasvaa pohjalle.
Jauhelihakeitto
500 g naudan jauhelihaa
1 iso keltasipuli
2 pulleaa valkosipulin kynttä
vettä nesteeksi....aluksi litra ja sitten voip lisätä tarpeen mukaan
2 ihaliemikuutiota
soijakastiketta
paprikajauhetta
valkopippuria myllystä ihan reilusti
1½ pss peruna&keittokasviksia (Apetit) eli siis vähän yli kg
Kuumenna pata oikein kuumaksi, lisää jauheliha ja sekoittele se rakeiseksi, Lisää hienoonnettu sipuli sekaan kuullottumaan ja loppupuolella hienonnettu valkosipuli. Kaada vesi pataan ja lisää mausteet. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää kasvikset jäisinä ja kuumenna keitto uudelleen kiehuvaksi...säädä lämpö pienelle, sillä pata varaa lämpöä todella hyvin. Tarkista kypsän keiton maku ja sakeus.
Meillä tämän keiton söi 2 todella nälkäistä mieshenkilöä, minä lautasellisen ja loput keitosta vietiin naapuriin ystävälle. Ja pata oli ihan tyhjä.
Meillä tykätään siitä että tällainen keitto kypsennetään hieman ylikypsäksi....ei nyt sosekksi asti kuitenkaan. Voi että maistuikin hyvälle ihan tavis keitto.
Kommentit