Laitan tämän kastikkeen ohjeen ihan omaan postaukseen, jotta ohje löytyy helposti... Tämä curry-ananaskastike on hyvää... uskokaa vaan! Sopii hyvin vaalealle lihalle mutta toimii yllättävän hyvin kalankin kanssa tai esim. kalapuikkojen/nugettien kanssa ja esim kasvispihvien seurana....tai ihan sellaisenaan pastan seurana...
Curry-ananaskastike
(ohje ilmoittaa tästä tulevan 4 annosta... hirveän iso annoskoko... minusta riittää ainaskin 7:lle)
50 g rasvaa
1½ tl cyrrya ( minä laitoin vain 1 tl)
1 pieni sipuli
½ dl vehnäjauhoja
3 - 4 dl maitoa ( minä laitoin vain 3 dl, koska tykkään sakeammista kastikkeista..)
1 - 1½ dl ananasmurskaa valutettuna
½ tl sokeria
1 tl suolaa
½ tl valkosipulijauhetta
1 prk ( 1½dl) ranskankermaa eli Creme fraichea
Valmistaminen
- sulata rasva kattilassa ja lisää curry ja hienonnettu sipuli ja hauduta sipuli pehmeäksi
- sekoita jauhot sekaan ja heti perään maito ja sekoita tasaiseksi samalla kuumentaen. Anna kiehua muutama minuutti
- lisää ananasmurska, mausteet ja ranskankerma ja kuumenna kastike vielä. Älä enää keitä!
Kommentit