IMG_20210818_105959.jpg

Perunarieskoja olen lähiaikoina tehnyt tällaisella hieman erilaisella ohjeella, mihin tulee hiivaa. Nyt tein pieniä, vaan ihan yhtälailla voisi tehdä isoja rieskoja. Keitettyä perunaa ei ollut paljoa, joten laitoin perunasoseainesta lisäksi. Se mitä jauhoja käyttää, ole niin nökön nuukaa tässäkään taikinassa, voi tehdä pelkästään ohrallakin, vaan meillä tykätään melkeimpä enemmän sekarieskasta. Asia erikseen on perinteinen ohrarieska. Tällä ohjeella tulee oikein pehmoisia rierskoja, taikinassa on sen verran paljon perunaa.

Pienet perunarieskat

(minulla tuli 26 kpl)

9 dl nestettä (5 dl maitoa ja 4 dl vettä)

4 dl raastettua keitettyä perunaa

1½ dl perunasosejauhetta

1 rkl suolaa

(1 kananmuna)

1 pss kuivahiivaa (sunnuntai)

vehnäjauhoja (noin 3 dl)

hiivaleipäjauhoja (noin 4 dl)

ohrajauhoja -> kunnes sekoitettava paksu puuro eli noin 7dl

IMG_20210818_220053_480~2.jpg

Minä pistelen rieskat haarukalla vanhan tavan mukaan ennen paistamista. Mulla nämä paistuvat 300 asteisessa uunissa kiertoilmatoiminnolla (mutta laitan vaan yhden pellillisen kerralla, ettei lämmöt karkaa uunista. Toki 2 pellillistä paistuisi ihan ok, mutta välillä pitäisi tasoja vaihtaa) 6-8 minuutissa.

Rieskat paiston jälkeen nippuun päällekkäin ja liina päälle. Rieskat ovat parhaimmillaan hetken tekeydyttyään.

IMG_20210818_110008.jpg

Herkkuahan lämmin, vastapaistettu rieska on, eikös vaan?