Kaiken sortin tomaattiset uuniseiruoat ovat tuleet meille jäädäkseen. Tällä kertaa tein tomaattisen + paprikaisen version.
Seivuoka (tomaattia ja paprikaa)
(4 annosta)
400 g pakasteseitä sulaneena/kohmeisena (= 4 annospalaa seitä)
3 tavallista tomaattia (saavat olla ihan isoja)
4 kpl pieniä minipaprikoita (voi olla eri värisiä)
10 cm pätkä purjoa (laitoin kotona pakastettua purjoa)
sitruunapippuria (noin 1 tl)
suolaa (noin 1 tl)
ripsaus kuivattua tilliä ja aromisuolaa
ripsaus currya
tuoretta ruohosipulia (noin ½ dl)
noin 2 dl juustoraastetta (minulla oli pitsajuustoa)
1 prk juustoruokakermaa (= 2½ dl)
(jos haluaa lietä enemmän kalaan, niin kannattaa lientä laittaa vajaa 1 dl enemmän, minä laitoin lorauksen maustamatonta ruokakermaa)
pinnalle: ruohosipulia
Valmistaminen:
Kuutioi pestyt tomaatit ja laita ne laakeaan uunivuokaan.
Paloittele kohmeinen kala pieniksi kuutioiksi (minä leikkaan yhden annospalan 8 osaan) ja levittele tasaisesti tomaattikuutioiden päälle.
Hienonna puhdistettu purjo ja levitä se vuokaan pienien paprikakuutioiden ja mausteiden kanssa.
Ripottele juustoraaste vuokaan.
Kaada juustokerma ( + muu neste) vuokaan.
Kypsennä lähes 200 asteisessa uunissa noin 50 min (voi hautua pidempäänkin miedommassa uunissa, eikä tule kuivaa) Jos ruokaa on laakeassa vuoassa ohuemmalti, kypsyy se nopeammin.
Uuniin meni tämän näköisenä. Mulla on tässä siis lientä enemmän mitä 1 prk juustokermaa. Vaan tuoplla lisänestemäärälläkään ei tule liian nestepitoista, jos ruoka syödään keitettyjen perunoiden kanssa.
Ruohosipulit puuttuvat pinnalta.
Lisäkeporkkanat: Keitin kuorittuja paksuja luomuporkkanalantteja suolalla maustetussa vedessä napakan kypsiksi. Kaadoin veden pois ja laitoin porkkanoiden sekaan nokareen voita, sitruunamehua, loraus hunajaa, tuoretta persiljaa ja basilikaa hienonnettuna, mustapippuria rouheena myllystä ja suolaa. Olivatpas hyviä!
Kommentit