IMG_20210529_143956.jpg

Kaiken sortin tomaattiset uuniseiruoat ovat tuleet meille jäädäkseen. Tällä kertaa tein tomaattisen + paprikaisen version.

Seivuoka (tomaattia ja paprikaa)

(4 annosta)

400 g pakasteseitä sulaneena/kohmeisena (= 4 annospalaa seitä)

3 tavallista tomaattia (saavat olla ihan isoja)

4 kpl pieniä minipaprikoita (voi olla eri värisiä)

10 cm pätkä purjoa (laitoin kotona pakastettua purjoa)

sitruunapippuria (noin 1 tl)

suolaa (noin 1 tl)

ripsaus kuivattua tilliä ja aromisuolaa

ripsaus currya

tuoretta ruohosipulia (noin ½ dl)

noin 2 dl juustoraastetta (minulla oli pitsajuustoa)

1 prk  juustoruokakermaa (= 2½ dl)

(jos haluaa lietä enemmän kalaan, niin kannattaa lientä  laittaa vajaa 1 dl enemmän, minä laitoin lorauksen maustamatonta ruokakermaa)

pinnalle: ruohosipulia

Valmistaminen:

Kuutioi pestyt tomaatit ja laita ne laakeaan uunivuokaan.

Paloittele kohmeinen kala pieniksi kuutioiksi (minä leikkaan yhden annospalan 8 osaan) ja levittele tasaisesti tomaattikuutioiden päälle.

Hienonna puhdistettu purjo ja levitä se vuokaan  pienien paprikakuutioiden ja mausteiden kanssa.

Ripottele juustoraaste vuokaan.

Kaada juustokerma ( + muu neste) vuokaan.

Kypsennä lähes 200 asteisessa uunissa noin 50 min (voi hautua pidempäänkin miedommassa uunissa, eikä tule kuivaa) Jos ruokaa on laakeassa vuoassa ohuemmalti, kypsyy se nopeammin.

IMG_20210529_114031.jpg

Uuniin meni tämän näköisenä. Mulla on tässä siis lientä enemmän mitä 1 prk juustokermaa. Vaan tuoplla lisänestemäärälläkään ei tule liian nestepitoista, jos ruoka syödään keitettyjen perunoiden kanssa.

IMG_20210529_132454.jpg

Ruohosipulit puuttuvat pinnalta.

IMG_20210529_144018.jpg

Lisäkeporkkanat: Keitin kuorittuja paksuja luomuporkkanalantteja suolalla maustetussa vedessä napakan kypsiksi. Kaadoin veden pois ja laitoin porkkanoiden sekaan nokareen voita, sitruunamehua, loraus hunajaa, tuoretta persiljaa ja basilikaa hienonnettuna, mustapippuria rouheena myllystä ja suolaa. Olivatpas hyviä!