Tässäpä yksi kesän herkkuruokiamme....ihanan mausteiset kebakot. Näiden tekoon innoituksen sain Siskot kokkaa-blogista.

 

Minä tein alla olevasta seoksesta 4 isoa kebakkoa ja 2 kpl pihvejä..... ja käytin näihin 1 paketillisen pekoniviipaleita.... pihveihin vain palat päälle ja kebakkoihin 2 siivua/kebakko. Tikkujen päät rupesivat turhan paljon tummumaan, vaikka tikkuja liotinkin vedessä ennen käyttöä. Laitoin kesken paiston foliota päihin, niin eivätpä palaneet wink


Kebakot
(6 kpl)
 
400 g naudan jauhelihaa
½ dl turkkilaista jogurttia
2 rkl vehnäjauhoja
1 muna
½ dl ranskalaista sipulikeittojauhetta
½ tl paprikajauhetta
rouhittua mustapippuria myllystä
2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
1 varhaissipuli vihreine varsineen hienonnettuna
2 jalapenoa hienonnettuna
2 rkl hienonnettua tuoretta persiljaa
(suolaa vajaa ½ tl -> tarvitseeko?)
 
1 - 2 pkt ( 170 g) pekonia ( 2 paketillisesta jää osa käyttämättä)
 
mausteseos päälle:
n. 2 rkl öljyä
n. 1 rkl tomaattipyrettä
n. 1 rkl makeaa chilikastiketta
½ tl sokeria
n. 1 rkl punaviinietikkaa
 
lisäksi tarvitaan puisia varrastikkuja ( liota ennen käyttöä vedessä n. 1h)
 
Sekoita kaikki kebakkotaikinan ainekset tasaiseksi seokseksi. Kypsennä nokare mikrossa tai pannulla ja tarkista maku/suolaisuus. Muotoile murekeseoksesta pötkylät (6 kpl isoja), kieritä niiden ympärille pekonia ( jos laitat 2 siivua/pötkylä, 1 pkt ei ihan riitä kaikkiin) ja työnnä grillitikku pötkylään.
Laita kebakot pellille/uunivuokaan (min' laitoin pellille leivinpaperin). Sekoita mausteseoksen ainekset ja penslaa seosta kebakkojen päälle. Kypsennä kebakkoja 225-250 asteisessa uunissa n. 20 min. Käännä välillä ja lisää mausteseosta päälle. Kebakot voisi tietenkin myös grillata.... vaan minusta oli helpompaa tyrkätä ne kuumaan uuniin.
 



Oli hyvää, vaikka itse sanonkin. Saan kuulemma tehä uudemmankin kerran tällaisia smiley