CIMG0695-normal.jpg

Tämä pataruoka ei kovin hääppöiseltä näytä, vaan sen verran hyvää oli, jotta ohje pääsee blogiin. Aineksiakaan tähän ei monia tarvita.

Ohjeella tulee pieni annos. Meillä tämän söi 2 aikuista.

Possu-punajuuripata

300 g  possun raakoja kinkkusuikaleita

2 isoa keltasipulia lohkoina

2 rkl rasvaa

kokonaisia maustepippureita

suolaa

vettä sopivasti

6 kpl pieniä kokonaisia säilykepunajuuria + vähän lientä

Sulata rasva padan pohjalla ja anna sen ruskistua kunnolla. Lisää lihat ja ruskista ne välillä sekoitellen. Lisää sipulilohkot mukaan kuullottumaan. Lisää vettä niin että ainekset just ja just peittyvät. Lisää pataan mausteet. Kypsennä hauduttaen välillä sekoitellen kunnes lihapalat ovat pehmeitä. Minulla aikaa miedolla lämmöllä haudutellen lähemmän 1½ tuntia. Lisää välillä vettä tarpeen mukaan. Lisää lohkotut punajuuret ja vähän punajuurien lientä sekaan ja anna hautua padan vielä noin 10 min. Sipulin on tarkoitus kypsentämisen aikana soseutua ruokaan ja saostaa vähäistä lientä. Tarkista maku.

 

 

CIMG0691-normal.jpg

Pikkasen tuntui pata turhan isolta tälle ruokamäärälle, vaan eihän se isokaan astia pohjasta potkaise...