Tämän pastaruoan tekemiseen minua innoitti Kirsin keittiöstä löytyvä ohje minkä Kirsi oli nimennyt maanviljelijän pastaksi. Alkuperäinen ohje löytyy täältä. Minä tein joitain muutoksia ohjeeseen joten laitan ohjeen sellaisena kuin minä pastavuokaa tein....
Tässäpä valmista pastavuokaa ilman ketsuppia...... ja ketsupin kera
Pastavuoka
400 g jauhelihaa
1 iso sipuli
9 dl vettä
1 lihaliemikuutio
200 g Olympia sulatejuustoa
7 dl pennepastaa
puolikas kesäkurpitsaa ( 200 g )
vähän yli 1 tl suolaa
1 tl paprikajauhetta
1 tl pitsamaustetta
mustapippuria myllystä muutam kierros
3 dl juustoraastetta
2-3 tomaattia
puolikas paprika
Ruskista jauheliha ja hienonnettu sipuli. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää siihen sulatejuusto ja lihaliemikuutio ja mausteet -> sekoita niin että juusto sulaa. Mittaa uunivuokaan (minulla oli lähes 4 litran vuoka ja se tuli aika täyteen) raaka pasta, jauhelihaseos, kuutioitu kesäkurpitsa ja kaada liemi sekaan + sekoita. Kypsennä vuokaa 200 asteessa noin ½ tuntia. Lisää puolet juustoraasteesta vuokaan ja sekoita seos tasaiseksi. Lisää vuoan pinnalle tomaatti-ja paprikaviipaleet ja ripottele loput juustoraasteet päälle. Jatka pastavuoan kypsentämistä vielä noin 15 min. Anna valmiin ruoan vetäytyä vielä noin 10 min kannen/folion alla ennen syömistä.
Mitenkään hirveän mausteista ei tällä ohjeella tule, mutta meistä oli hyvää ihan näillä maustemäärillä.
Ohjeella tehdystä ruoasta riittää 6:lle ihan hyvä reilu annos.
Tältä ruoka näyttää oltuaan uunissa noin ½ tuntia.... nyt lisätään muut ainekset...
..ja jatketaan kypsentämistä....
Ei ole pitsaa, vaikka vähän siltä näyttääkin vaan on valmista pastavuokaa... meillä tykkäsi miesväkikin tästä kovasti ja epähuomiossa söivät kesäkurpitsaakin...
Lisäkkeenä syötiin jokainen tällaiset salaattiannokset.
Kommentit