Eilen illalla rupesi tekemään mieli vohveleita. Kyläilemässä oli myös perhe, joka ei ollut syönyt vohveleita aikoihin. Niimpä naisväellä rupesimme tekemään vohveleita. Vohveliohjeita on varmaan olemassa melkein yhtä monta kuin on paistajaakin. Muutamia vuosia sitten ostin vohvelipannun ystäväperheelle lahjaksi ja kirjoittelin pannun mukaan netistä löytämiäni erityyppisiä vohveliohjeita 10 kpl. Ne ohjekoortit ovat vieläkin käytössä.... Minä paistan vohvelit useinmiten munavohveliohjeella. Tämä ohje on helppo, nopea tehdä ja siihen tulevat raaka-aineet löytyvät yleensa kotoa.

Munavohvelit   ( n. 10 kpl)

4 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

½ tl suolaa

(2 rkl sokeria)

5 dl maitoa

2 kananmunaa

n 50 g sulaa rasvaa

-> kaikki ainekset sekoitetaan tasaiseksi taikinaksi ja paistetaan vohvelipannulla vohveleiksi

 

... en mitenkaan mainosta tuota vohvelipannua.... minulla vaan sattuu olemaan tuon merkkinen...

807603.jpg

Tässä vohveli on jo riittävästi paistunut ja valmis pois otettavaksi ... ja taas uusi paistumaan öljyllä sipaistuun pannuun

807606.jpg

Paistettuja vohveleita.... ihan samanvärisiä eivät ole kaikki... mutta ei se haittaa ja niinhän se on että yksi tykkää tummasta ja toinen vähän vaaleammasta..... vohveleissakin!

807610.jpg

Näitä vohvelin lisäkkeenä olevia kaikkia marjoja kasvaa omassa pihassa... viherherukat eivät vielä ole meillä täysin kypsiä. Tietysti kermavaahto tms olisi ollut vielä hyvä lisuke.... mutta kun kukaan ei halunnut. Omituista!

807607.jpg

 

Tällä ohjeella paistetut vohvelit ovat niin pehmeitä ,että ne voi vaikka täyttää haluamallaan täytteellä ja rullata...

Kuvittele tähän annokseen lisäksi koristeet!

810011.jpg