Minipannareihin käy ihan tavallinen pannaritaikina. Minä teen taikinan 3 dl maitoa -> 12 kpl.
Kurkkaa minun käyttämäni ohje minipannaritaikinaan täältä.
Aika usein näihin päätyy meillä makeat päälykset, mutta myös esim tonnikalamössöpäälyksellä olen minipannareita tehnyt ja tykättiin. Eli kaikenlaiset syolaiset päälykset sopivat myös näiden pintaan. Tällöin olen jättänyt sokerin kokonaan pois taikinasta.
Tälläkin kertaa laitoin helpot ja nopeat makeat päälykset. Kermavaahdon " dl vispiä) sekaan sekoitin rahkaa (reilu ½ pientä prk) ja vähän sokeria. Pohjalle jäähtyneisiin pannareihin sipaisin mansikkahilloa, sitten kerma-rahkaseos ja pinnalle mansikoita. Tomusokeria siivilöin vielä pintaan ja herkku oli valmis.
Ostin HalpaHallista espanjalaisia mansikoita, mitkä osoittautuivat yllättävänkin maukkaiksi. Eivät toki kotimaisten veroisia, mutta ihan ok. Eikä hinnallakaan pilattuja noin 3 e/rasia ja tuosta tulee meillä useampaan herkkuun tuoreita mansikoita.
Uunista tulon jälkeen minipannarit huokaisevat, mutta se kuuluu asiaan. Minä tein tällä kertaa 2 munalla ja jauhoja laitoin 2 dl, mutta palaan kyllä entiseen 1 munan ohjeeseen. Muoto on mitä on, mutta nämä kaunistuvat saatuaan pääliset pintaansa.
Osan minipannareista päälystin ja osan halus kanssasyöjä syödä sellaisenaan. Tämä versio minipannareista oli meille mieleinen, kun ei ollut liian makeaa päälyksineen.
Kommentit