Isojen kuvien siirtämistä en saa vielä jostain syystä tehtyä, joten pienet kuvat kelvatkoon...
Ihanaa mureaa naudanpaistia kahvinmakuisen soosin kera. Eivätkä nuo uunijuureksetkaan hullumpia olleet...
Kahvikaisan naudanpaisti ja kastike
(6 annosta)
n. 1 kg naudan paistipala (täällä kertaa oli ihan paahtopaistia)
öljyä + voita ruskistamiseen
suolaa
mustapippuria
1 iso keltasipuli
n. 1½ dl kahvijuomaa
n. 1½ dl vettä/lihalientä
Kastike:
siivilöity paistin liemi
1 pieni tlk smetanaa (tai käy ruokakerma hätätapauksessa)
(2-3 rkl) vehnäjauhoja + kylmää vettä (tai ruskeaa suurustetta)
fariinisokeria
tarpeen mukaan suolaa ja mustapippuria
Ruskista paisti joka puolelta padassa (tai paistinpannulla ja siirrä sitten kattilaan). Lisää ruskistamisen loppupuolella sipulilohkot ruskistumaan mukaan. Ripottele paistin pintaan mausteita. Lisää limet pataan ja kypsennä liha halutun kypsäksi. Meillä sen pitää olla vääräoppisesti ihan kypsää! Todettuasi lihan kypsyyden mittarilla tai muilla keinoilla esim painettaesa lostulevan nesteen väri... nosta liha pois liemetä ja peiitä se folioola kastikkeen tekemisen ajaksi. Leikkaa sitten paisti poikkisyin ohuiksi viipaleiksi.
Kastikkeen valmistaminen. Kuumenna siivilöity paistin haudutusliemi kiehuvaksi. Lisää tasainen vehnäjauho-vesisuurus kiehuvaan liemeen koko ajan sekoittaen ja kiehauta kastike. Lisää smetana ja mausteet. Kuumenna soosi vielä kiehuvaksi. Tarkista maku ja sakeus.
Kastikkeen voisi kaataa lihaviipaleiden kanssa samalle vadillekin. Tai jotkut tykkäävät lorotella osan kastikkeesta paistiviipaleille ja tarjoavat osan erikseen. Miten vaan itse kukin haluaa homman hoitaa.
Meillä kaikki soosi laitettiin tarjolle tällaiseen ihquun astiaan....
Kommentit