Eräänä päivänä viime viikolla muiden vielä nukkuessa, heräsin aamulla anivarhain tekemään sisareni mukaan Kuopioon 4 pellillistä makeaa piirakkaa ( kiitokseksi kaikesta auttamisesta, jälleen kerran) …. suosikkiohjeitakin yritin kysellä, mutta kuulemma kaikki kävivät, joten minä sitten päädyin näihin yhteispotretissa oleviin piirakoihin....

Paholaisen piirakka (2)
(50 cm uunin pellillinen)
Pohja
5 dl vehnäjauhoja
4 3/4 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 tl vanilliinisokeria
1 tl suolaa
1 dl tummaa kaakaota
-> sekoita kuivat ainekset keskenään hyvin sekaisin
50 g sulatettua rasvaa
2½ dl vettä
-> kiehauta seos niin että rasvakin on sulanutta
-> lisää kuiviin aineisiin kuumana vatkaten sähkövatkaimella noin minuutin verran.
3 kananmunaa
-> lisää seokseen ja jatka vatkaamista vielä noin minuutin ajan.
reilu ½ pss Marianne crushia ( loput pussillisesta käytetään koristeeksi päälle)
-> lisää taikinaan
Levitä piirakkapohja pellille leivinpaperin ( minä laitan tähänkin 2 paperia päällekkäin) päälle. Paista piirakkapohjaa n. 200 asteessa 20-25 min. Varo, ettet paista pohjaa liian kuivaksi.
Kuorruta jäähtynyt pohja seuraavalla kuorrutuksella
Kuorrutus
n. 5 dl tomusokeria
70 g rasvaa
4 rkl maitoa
2 tl vanilliinisokeria
-> vaahdota rasva ja lisää muut ainekset ja levitä pohjan päälle. Ripottele pinnalle vielä mariannerouhetta koristeeksi.
Huom! tätäkin ohjetta kannattaa ehdottomasti suurentaa 60 cm leveän uunin pellille....
Pikkaset palat kaikista neljästä piirakkapellillisestä saatiin kotia maistiaisiksi .... itse tykkäsin erityisesti tuosta vanilja-raparperipiirakasta.
Kommentit