Mimmin keittiössä ollaan laiskoteltu ruokien suhteen lähiaikoina, vaan törhistäydyn kyllä tästä taasen...
Nämä lihapullat tein jo viime marraskuussa omia synttäripippaloita varten yhdeksi illaksi salaattien lisäksi naposteltaviksi.... laitanpa ohjeen tänne talteen, jos vaikka uudemmankin kerran innostun pyörittelemään 250 pikkuista lihapullaa... Annelta kävin vähän kuikuilemassa ohjetta, vaan ihan erilaisia näistä sitten kuiteskin tuli.
Iso määrä pikkuisia lihapyöryköitä
(noin 250 kpl)
2,4 kg naudan jauhelihaa
3 pss sipulikeittoaineksia
2 dl korppujauhoja
2 dl ruokakermaa
2 dl vettä
5 munaa
Mausteeksi sinappia, suolaa, mustapippuria myllystä, aromisuolaa, soijakastiketta, tomaattipyrettä, valkosipulijauhetta
Sekoita ensin nesteet, korppujauhot ja sipulikeittoainekset. Lisää kaikki muut ainekset ja sekoita heti hyvin sekaisin...minä sekoitin ihan käsin isossa kulhossa.Sorry, maustemääriä ei tullut mittailtua. Kypsennä koelihapulla esim miksrossa ja maistele maku mieleiseksi. Aika monta koepalaa maistelin....tuntui ettei makua saa riittävästi. vai turtuuko sitä maistellessa. Noh, sitten kun pallerot saivat hyväksynnän, saikin aika tovin pyöritellä pieniä lihapullia pellille leivinpaperin päälle. Paito 200-225 asteisessa uunissa kunnon ruskeiksi....aikaa menee lihapullien koosta riippuen 10-15 min. Yhden lihapullan voisi vaikka halkaista ja katsoo kypsyyden siitä ja samalla saa vielä maistiaisenkin....
Näin pieneltä koko määrä näyttää pakattuna kahteen alumiinifoliovuokaan. Onneksi kaupassa sattui olemaan noita isojakin vuokia, niin oli pakkaaminen nopsaa. Pakastin lihapullat ja otin ne sitten jäisinä mukaan mökille.
Kommentit