Jälleen kauppareissulla etsiskelin epätoivoisena maustamattomia broilerisuikaleita... file- tai paistisuikale... mikä vaan olisi kelvannut., mutta eihan niitä ollut. Minulla ja marinoiduilla lihoilla ei ole hyvää suhdetta... niin monia pettymyksiä on tullut, kun marinadin maku puskee läpi valmiista ruoasta.... No, rohkaisin mieleni ja ostin lempeästi pippurista broilerinfilesuikaletta 400 g rasian... niin se vaan on että marinoidutkin lihat yllättävät joskus positiivisesti, tämä ei nimittäin ollut pahaa, ei ollenkaan...

1185888.jpg

Tälläisen aterian pippurimarinoidusta broilerinlihasta tekaisin pikaisesti.

Pippurinen aprikoosibroileri

400g rasia lempeästi pippurimarinoituja broilerin filesuikaleita

noin 1 dl vettä

noin 1 dl kevytruokakermaa tai maitoa

noin 100 g kevytpippurituorejuustoa

vaaleaa kastikesuurusta tai maissitärkkelysjauhoa/vehnäjauhoja + tilkka vettä

suolaa

420 g tlk säilykeaprikoosia päärynämehussa ( käytin vähän myös tätä mehua liemeksi )

Valmistaminen

- ruskista lihat kevyesti paistinpannulla

- lisää nesteet ja anna kypsyä noin 15 minuuttia

- lisää tuorejuusto ja halutessasi suurusta kastiketta vähän sakeammaksi ( minä suurustin 1 rkl maissitärkkelysjauho-vesiseoksella) kiehauta ruoka

- lisää paloitellut säilykeaprikoosit ja tarvittaessa vähän aprikoosien lientä... riippuen miten sakeasta kastikkeesta tykkäät (minä en käyttänyt ihan koko purkillista aprikooseja ) + kuumenna vielä kastike ja tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa