Jälleen kauppareissulla etsiskelin epätoivoisena maustamattomia broilerisuikaleita... file- tai paistisuikale... mikä vaan olisi kelvannut., mutta eihan niitä ollut. Minulla ja marinoiduilla lihoilla ei ole hyvää suhdetta... niin monia pettymyksiä on tullut, kun marinadin maku puskee läpi valmiista ruoasta.... No, rohkaisin mieleni ja ostin lempeästi pippurista broilerinfilesuikaletta 400 g rasian... niin se vaan on että marinoidutkin lihat yllättävät joskus positiivisesti, tämä ei nimittäin ollut pahaa, ei ollenkaan...
Tälläisen aterian pippurimarinoidusta broilerinlihasta tekaisin pikaisesti.
Pippurinen aprikoosibroileri
400g rasia lempeästi pippurimarinoituja broilerin filesuikaleita
noin 1 dl vettä
noin 1 dl kevytruokakermaa tai maitoa
noin 100 g kevytpippurituorejuustoa
vaaleaa kastikesuurusta tai maissitärkkelysjauhoa/vehnäjauhoja + tilkka vettä
suolaa
420 g tlk säilykeaprikoosia päärynämehussa ( käytin vähän myös tätä mehua liemeksi )
Valmistaminen
- ruskista lihat kevyesti paistinpannulla
- lisää nesteet ja anna kypsyä noin 15 minuuttia
- lisää tuorejuusto ja halutessasi suurusta kastiketta vähän sakeammaksi ( minä suurustin 1 rkl maissitärkkelysjauho-vesiseoksella) kiehauta ruoka
- lisää paloitellut säilykeaprikoosit ja tarvittaessa vähän aprikoosien lientä... riippuen miten sakeasta kastikkeesta tykkäät (minä en käyttänyt ihan koko purkillista aprikooseja ) + kuumenna vielä kastike ja tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa
Kommentit