Aika usein suolaiset hyrrät tulee tehtyä kotitekoiseen rahkavoitaikinaan, kuten esim nämä ja nämä ja monet muut suolaiset hyrrät, joiden ohjeet löytyvät suolaiset piirakat kategoriasta.

Tykkään kuitenkin myös hiivataikinapohjaisista hyrristä ja rasvaa näissä pohjissa on taatusti rutkasti vähemmän mitä voitaikinaisissa. Täytteitä voi jokainen muokata mieleisikseen...mikä tahansa kypsä täyte käy.... savukalaa, broileria, tonnikalaa jne. Nyt mentiin ihan perus kinkkutäytteellä....

Suolaiset hyrrät hiivataikinasta
 
( n. 40 kpl)
 
5 dl maitoa lämmitettynä
50 g hiivaa
1 tl suolaa ( täytteen suolaisuudesta riippuen, voi laittaa ihan vähän enemmän)
1 rkl siirappia
3 dl kaurahiutaleita
8-9 dl vehnäjauhoja
50 g sulatettua voita tai margariinia
 
Täytteeksi:
savukinkkua hienonnettuna ( käytin yhden ison palan = n. 450 g)
juustoraastetta ( kaiken kaikkiaan n. 400 g,  laita osa hyrrien pinnalle koristeeksi ennen paistoa)
1 pieni punainen paprika pieninä kuutioina
½ purjoa hienonnettuna
          
Voiteluun:
kananmunaa
 
Valmista ensin taikina: Lietä kädenlämpöiseen maitoon hiiva ja mausteet. Lisää hiutaleet ja alusta jauhoilla pehmeä hiivataikina. Lisää lämmin rasva alustuksen aikana taikinaan. Kohota taikina lämpimässä paikassa.
 
Kaulitse kohonnut taikina yhdeksi pitkäksi suorakaiteen malliseksi levyksi ( pituus n. 110 cm ), tai tee kaksi pienempää levyä. Levitä täytteet levylle, rullaa pitkältä sivulta ja nipistele rullan liitoskohta kiinni. Leikkaa rullasta kiekkoja/hyrriä. Laita hyrrät kohoamaan leikkauspinta ylöspäin. Voitele kohonneet hyrrät munalla ja ripottele vielä juustoraastetta pinnalle. Paista hyrrät 200-225 asteisessa uunissa n. 15 min.
 

Tässä kasassa on tupla-annos hyrriä eli  reilu 80 kpl... muutamia taidettiin jo maistella ennen kuvan ottamista.