Possun sisäfilenoisetteja kermaisessa aurinkovuivatulla tomaatilla maustetussa kastikkeessa + lohkoperunoita + rosmariinilla maustettuja uuniporkkanoita (Kuvassa kastikkeen väri ei ole luonnollinen, ei ole noin vaaleaa, vaan aurinkokuivattu tomaatti värjää sen hieman punervaksi...alemmassa kuvassa väri parempi...)
Possun noisetit kerma-tomaattikastikkeessa
1 possun maustamaton sisäfile ( minulla oli viljapossua ja se painoi n. 700 g)
öljyä/muuta rasvaa paistamiseen
vettä
(lihaliemikuutio)
suolaa
mustapippuria myllystä
2 dl ruokakermaa
vaalea kastike suurusta esim Maizena
100 g tuorejuustoa, aurinkokuivattu tomaatti
4-6 puoliskoa aurinkokuivattua tomaattia pieniksi leikeltynä
persiljaa
Leikkaa file viipaleiksi ( puhdista sitä ensin jos siinä on paksumpia kalvoja, rasvaa) ja ja painele niitä käsin hieman ohuemmiksi. Ruskista lihat hyvän ruskeiksi paistinpannulla kahdessa erässä. Lisää lihojen sekaan vettä sen verran että ihan kaikki lihat eivät peity + mausteet. hauduta n. 15 min kannen alla. ( minä tein koko ruoan alusta lähtien paistinpannulla). Varmista haarukalla että liha tuntuu pehmeältä. Nosta lihat pois liemestä -> kastikkeen teko on helpomaa. Lisää liemeen ruokakerma, juusto ja paloitelllut tomaatit ja kiehauta seos. Suurusta suurusteella. Anna kastikkeen hautua hetki ja tarkista maku. Lisää lihat takaisin kastikkeen sekaan ja kuumenna. Lisää persiljaa ja tomaatinpalasia koristeeksi.
Minä tein 700 g fileestä 12 kpl noisetteja ( eli aika pieniä) -> 4 - 5 syöjälle tulee ihan hyvä annos.
Ateriaalla lisäkkeenä syötiin ihan tällaista tavallista salaattia.
Kommentit