Vatkattua puolukkapuuroa, lappapuuroa .... meillä tällaista puuroa kutsutaan vispipuuroksi...
Vispipuuro puolukasta
1 litra vettä
6 -7 dl puolukoita
1½ - 2 dl mannasuurimoita
vähintään 1½ dl sokeria ( maistele kypsästä puurosta kaipaatko enemmän..)
(ripaus suolaa)
( 2 tl vanilliinisokeria)
- kiehauta vesi + marjat, (siivilöi kuoriosat pois), lisää sokeri, ripottele mannasuurimot kuiviltaan kuumaan nesteeseen ja kiehauta koko ajan sekoittaen kiehuvaksi, hauduta puuroa 10 - 15 minuuttia miedolla lämmöllä, tarkista maku ja lisää sokeria ja halutessasi vanilliinisokeria ja ihan vähän suolaa
- jäähdytä puuro ja vatkaa se kuohkeaksi ( jos puuro tuntuu vatkaamisvaiheessa liian paksulta/voimakkaalta, lisää siihen vähän kylmää vettä)
Lisätty 22.1.2008
- vispipuuron jämistä/tähteistä voit tehdä manna-marjavaahtoa... ohje löytyy täältä
Kommentit