Vatkattua puolukkapuuroa, lappapuuroa .... meillä tällaista puuroa kutsutaan vispipuuroksi...

1229060.jpg

Vispipuuro puolukasta

1 litra vettä

6 -7 dl puolukoita

1½ - 2 dl mannasuurimoita

vähintään 1½ dl sokeria ( maistele kypsästä puurosta kaipaatko enemmän..)

(ripaus suolaa)

( 2 tl vanilliinisokeria)

- kiehauta vesi + marjat, (siivilöi kuoriosat pois), lisää sokeri, ripottele mannasuurimot kuiviltaan kuumaan nesteeseen ja kiehauta koko ajan sekoittaen kiehuvaksi, hauduta puuroa 10 - 15 minuuttia miedolla lämmöllä, tarkista maku ja lisää sokeria ja halutessasi vanilliinisokeria ja ihan vähän suolaa

- jäähdytä puuro ja vatkaa se kuohkeaksi ( jos puuro tuntuu vatkaamisvaiheessa liian paksulta/voimakkaalta, lisää siihen vähän kylmää vettä)

Lisätty 22.1.2008

- vispipuuron jämistä/tähteistä voit tehdä manna-marjavaahtoa... ohje löytyy täältä