Näiden ihanaisten alkuperäinen ohje löytyy Raision sivuilta... minä tein täytteeseen aika paljon muutoksia,lisäsin keitettyä riisiä yms... joten kirjoitan ohjeen sellaisena kuin minä sen toteutin.
Fiksut fisupesät
12 kpl muffinssipellillä
Pohjat:
100 g margariinia tai voita
1½ dl vehnäjauhoja
1 dl ruissihtijauhoja
1 tl leivinjauhetta
hyppysellinen suola (1/4 tl)
½ dl ruokakermaa
Täyte:
purjoa 10 cm pituinen pala ( tai vähän vähemmän, jos et tykkää ...)
125 - 150 g graavilohifilettä tai kylmäsavulohta (minä käytin)
1½ dl keitettyä riisiä ( = ½ dl raakaa riisiä)
1½ dl ruokakermaa
1 dl maitoa
3 munaa
2 dl juustoraastetta
kuivattua tilliä, ruohosipulia, sitruunapippuria, suolaa
Valmistaminen
- pohjat: nypi sekaisin rasva ja kuivat ainekset ryynimäiseksi seokseksi, lisää ruokakerma ja sekoita taikinaksi, hiero taikinasta tanko ja jaa se 12 osaan -> painele pohjat voideltuihin ( minä ripsautan myös korppujauhoja vähän syvennysten pohjalle) muffinipellin syvennyksiin... nosta reunat ihan ylös asti
- täytteen valmistaminen: leikkaa kala pieniksi palasiksi, hienonna purjo ja kypsennä purjoa halutessasi vähän esim mikroaaltonuunissa ( minä laitoin ilman kypsentämistä), sekoita ihan kaikki täyteainekset samassa kulhossa + maistele seosta
- jaa täyte pohjien päälle syvennyksiin
- paista kalapiiraita 175- 200 asteessa 15 - 20 minuuttia, tarkkaile etteivät tummu liikaa...
Tässä kuva täytteestä...
Fiksut fisupesät menossa uuniin...
... ja tässä jo paistuneina
Nam... nämä oli hyviä....
Kommentit