CIMG5524.jpg

Vielä muutamia säilöntäkuvia.

Tein jo toistamiseen tälle syksylle omena-mansikka-sosetta.

CIMG5469-002.jpg

Tässä kattilallisessa on 2 pkt hillo-marmeladisokeria ja marjamäärästä on puolet omenaa (kanssasyöjä oli taasen omenasorvin veivaaja) ja puolet mansikoita (pakastettuja kotimaisia). Yhden sitruunan mehun laitoin, josko mansikoidenkin väri säilyisi hieman paremmin, sillä kyllähän se tahtoo vaalentua/haalistua kuumennuksen yhteydessä. Kunpa hedelmien, marjojen ja kasvisten värit pysyisivätkin yhtä kauniina kuumennettaessa/pidettäessä kuumina, mitä ne ovat käsittelemättömissä tuotteissa.

Ihan pakkauksen ohjeen mukaan on omena-mansikkasose muutoin tehty, paitsi että laitoin ½ kg enemmän mansikoita+ kuorittuja omenoita, sillä en halunnut säilykkeestä ihan niin makeaa mitä ohjeella tulee.

Ihan tällaisenaankin, siis ilman soseuttamista meillä olisi tälle säilykkeelle käyttöä, mutta soseutin kuitenkin seoksen.

Eikä tullut keittämisvaiheessa yhtään vaahtoa pinnalle, syyn löydät ihan viimeisestä kappaleesta.

CIMG5483.jpg

Sauvasekoittimella sur, sur ja sur. Tasaista tuli. Tämä kuva on otettu, kun seos oli jo jäähtynyttä. Hyvän sakeaa säilykettä tuli.

CIMG5440.jpg

Näissä rasioissa puolestaan on mansikka-raparperihilloa. Tätä tein ihan marjapiiloja ajatellen ja toki lisukkeenakin lätyillä yms tätä tykätään syödä. Marjapiiloja on aikomus leipoa huomenna muutamalla eri täytteellä. Tämäkin on tehty hillo-marmeladisokerlla. Puolet mansikoita ja puolet raparperia (pakaste).

CIMG5305-001.jpg

Ei niin herkullisen näköinen kuva ihanasta mansikka-raparperihillosta.

Kuinkas moni kuorii säilönnässä pinnalle muodostuvan vaahdon pois?

Entä kukas laittaa nokareen voita estämään vaahdon muodostumista. Tällainen asia kerrottiin eräässä ruokaryhmässä. En ole koskaan ennen moista kuullutkaan. Tämän kohdalla en muistanut kikkaa kokeilla, mutta ylempänä olevan mansiikka-omenasoseen kohdalla kokeilin. Eikä tullut yhtään vaahtoa. Uskottava kait se on.