Nämä kermaiset lisäkeperunat valmistuvat alusta loppuun asti paistinpannulla liedellä.
Raakana paistettuja perunoita tulee tehtyä aika usein eri tavoin maustettuina ja jos kermaksi käyttää maustettuja ruokakermoja, saa niinkin vaihtelevuutta perunoiden makuun. Tosin minulle maistuvat raakana paistetut perunat ihan ilman kermalisäystäkin, mutta kermallisena on kokonaisuus tietty mehukkaampaa, eikä erillistä kastiketta tarvita aterialle.
Kuori perunat ja viipaloi ne ohuehkoiksi viipaleiksi. Huuhtele viipaleet kylmällä vedellä ka valuta/kuivaa. Laita pannulle rasvaa (minä käytin voita) ja anna sen ruskistua. Lisää perunaviipaleet erissä tai kaikki kerralla, jos teet tällaisen pienemmän määrän. Minä tein viidestä isosta perunasta. Halutessasi laita 1 keltasipuli puolirenkaina/ohuina lohkoina mukaan freesaantumaan. Kääntele perunoita kahdella välineellä, jotta paistuvat mahdollisimman tasaisesti. Kun ovat halutun ruskeita lisää nesteeksi ruokakermaa ja loraus vettä....perunoiden ei tarvitse peittyä nesteeseen kokonaan. Lisää mausteet sekaan: minä laitoin suolaa ja reilusti mustapippuria myllystä, ripsauksen paprikajauhetta, ihan pikkasen lorauksen soijakastiketta /tai sekaan voisi murentaa hieman lihaliemikuutiosta) ja yhden valkosipulin kynnen hienonnettuna. Sitten vaan kansi päälle ja annetaan hiljaa hiplettäen hautua kypsäksi välillä varovaisesti sekoitellen. En edes muista mitä perunalajiketta sattui jääkaapissa olemaan, kun näitä tein. Sehän vaikuttaa kypsymisaikaan paljon. Maistele perunoita jo kypsymisen aikana ja lisäile makuja. samoin lientä voi lisätä kypsymisen aikana.
Perunat muuntuvat helpolla herkullisiksi auraperunoksi, kun kypsentämisen loppupuolella sekaan laitetaan aurajuustoa.
Tällä kertaa meillä syötiin kermaperunat ihan vaan tavallisten lihapullien ja lisäkesalaatin kanssa.
Kommentit