Nämä pitkot on leivottu ihan tavallisesta pullataikinasta, paitsi että lisäsin litran taikinaan rusinoita 250g. Pullataikinan ohjeen löydät täältä... Tuosta määrästä taikinaa leivoin 7 kpl pitkoja, joista suurin osa matkustaa ensi viikonloppuna sukuni syötäväksi. Kun teet pitkotaikinaa niin tee hieman kiinteämpi taikina mitä pikkupulliin ( pitkon muoto pysyy paremmin) ja kohota sekä taikina että valmiit pitkot hyvin ennen paistamista, jotta saat kupsakat pitkot.
Osan pitkoista letitin viidellä säikeellä,(kuvassa vasemmalla) letitysohje kuvineen löytyy täältä
Neljällä säikeellä letitysmalleja on monenlaisia (yläkuva oikealla)... minä tykkään tehdä sen näin...
Aloitus: kaksi pitkää säiettä ristissä...
vastakkain olevat säikeet ovat pari... ja ne vaihtavat aina paikkaa...
... ja sitten toisen parin säikeet vaihtavat paikkaa...jne sama toistuu
Kohota valmis pitko hyvin, voitele munalla ja koristele haluamallasi tavalla. Minä laitoin koristeeksi raesokeria ja mantelilastuja. Paista pitko noin 175 asteessa 20 -25 min.
... ja tältä näyttää paistettu neljallä säikeellä letitetty pitko.... tällä letitysmallilla teen yleensä myös pullakranssit.
Kommentit