IMG_20221025_130732.jpg

Broileria ja kermaista paprikariisiä kanssasyöjälle.

Atrian rapeat kanan fileet kuumensin taas airfryerissä (noin 5 min täysillä) ja riisilisäkkeen tein paistinpannulla. Keitettyä riisiä olin jemmannut edellisen päivän pienestä leipomuksesta tähänkin ruokaan.


Tästä lisäkeriisistä meillä tykättiin niin, että pyydettiin tekemään uudemmankin kerran. Aineitahan en taaskaan mittaillut, mutta kirjaan edes aineluettelon, jos joku vaikka innostus kokeilemaan.

IMG_20221025_125857.jpg

Kermainen paprikariisi

rasvaa, sipulia, keitettyä riisiä (tuossa pannulla on noin 5 dl), valkosipulia, (punaista) paprikaa, ruohosipulia (tämän laitoin vasta valmiiseen), joskus laitan purjoakin, sulatejuustoa (mulla oli koskenlaskijaa, mutta myös esim juustoraaste käy, tosin tulee erilaista) ja ruokakermaa/kermaa/makukermoja antamaan mehevyyttä ja mausteina paprikajauhetta/savupaprikaa, suolaa, mustapippuria ja pieni ripsaus chiliä. Valkosipulikin passaa tähän oikein hyvin.

Valmistaminen: Kuullota hienonnettu sipuli paistinpannulla. Lisää keitetty riisi, paprika ja mausteet ja anna seoksen kuumentua ja kevyesti "paistua." Lisää nesteeksi kermaa/ruokakermaa ja sulatejuustoa. Näiden määrän näkee kun seoksen kuumentaa. Riisi imee nesteitä itseensä. Minä laitoin alla olevalle pannulle 2 dl prk ruokakermaa ja sulatejuustoa noin 50 g. Sitten vaan maistelua ja maistelua ja maku oman maun mukaiseksi.

Helposti makumuunnoksia; erilaiset makukermat, aura, ananas jne.

IMG_20221025_130727.jpg

Tätä meillä syödään pian uudemmankin kerran, kunhan itekkin pystyn taas syömään.