IMG_20210605_160102.jpg

Vieläkään eivät raparperit ole kovin kookkaiksi kasvaneet, vaan raaskin kuitenkin ottaa muutaman varren raparperipannaria varten.

Täältä löytyy ohje pellilliseen rapaprperipannaria.

IMG_20210605_135115.jpg

Minä tein suorakaiteen malliseen piirakkavuokaan 5 dl nestettä taikinan ja se oli ihan passeli.

Raparperipannari piirakkavuokaan:

5 dl maitoa

2½ dl vehnäjauhoja

2 kananmunaa

½ tl suolaa (+ ripsaus enemmän?)

2-3 rkl sokeria

25 g rasvasulaa

pinnalle: pieniä raparperinpalasia

jos tykkää kovin makeasta pinnalle vähän sokeria (minä en laittanaut,. koska laitoin taikinaan)

kanelia, jos siitä tykkää

Yhdistä kaikki taikinan ainekset sekaisin ja vatkaa ne rivakoin ottein esim pallovatkaimella sekaisin.

Kaada taikina leivinpaperin päälle piirakkavuokaan.

Ripottele raparperinpalat pohjan päälle + kaneli, myös reunoille. Jos tykkäät makeasta, voit ripotella vielä vähän sokeria raparperipalojen päälle. 

Paista pannukakku kypsäksi n.200 asteisessa uunissa 25-30 min tavallisessa uunissa keskitasossa. 

Anna pannarin  rauhoittua hetkinen ja leikkaa se sitten halutun kokoiseksi paloiksi. Jos pannari tuntuu liian kirpakkaalta, voi sen pinnalle ripotella sokeria vielä paiston jälkeenkin.
 

IMG_20210605_144906.jpg

Pannari heti uunista oton jälkeen.

IMG_20210605_151054.jpg

Ja hetken päästä. Eli pannari huokaisee, kun saa hetken jäähtyä.

Seuraavaksi raparperiherkuksi paistan raparperipaksukaisia ja teen raparpericrumblea.