Vieläkään eivät raparperit ole kovin kookkaiksi kasvaneet, vaan raaskin kuitenkin ottaa muutaman varren raparperipannaria varten.
Täältä löytyy ohje pellilliseen rapaprperipannaria.
Minä tein suorakaiteen malliseen piirakkavuokaan 5 dl nestettä taikinan ja se oli ihan passeli.
Raparperipannari piirakkavuokaan:
5 dl maitoa
2½ dl vehnäjauhoja
2 kananmunaa
½ tl suolaa (+ ripsaus enemmän?)
2-3 rkl sokeria
25 g rasvasulaa
pinnalle: pieniä raparperinpalasia
jos tykkää kovin makeasta pinnalle vähän sokeria (minä en laittanaut,. koska laitoin taikinaan)
kanelia, jos siitä tykkää
Yhdistä kaikki taikinan ainekset sekaisin ja vatkaa ne rivakoin ottein esim pallovatkaimella sekaisin.
Kaada taikina leivinpaperin päälle piirakkavuokaan.
Ripottele raparperinpalat pohjan päälle + kaneli, myös reunoille. Jos tykkäät makeasta, voit ripotella vielä vähän sokeria raparperipalojen päälle.
Paista pannukakku kypsäksi n.200 asteisessa uunissa 25-30 min tavallisessa uunissa keskitasossa.
Anna pannarin rauhoittua hetkinen ja leikkaa se sitten halutun kokoiseksi paloiksi. Jos pannari tuntuu liian kirpakkaalta, voi sen pinnalle ripotella sokeria vielä paiston jälkeenkin.
Pannari heti uunista oton jälkeen.
Ja hetken päästä. Eli pannari huokaisee, kun saa hetken jäähtyä.
Seuraavaksi raparperiherkuksi paistan raparperipaksukaisia ja teen raparpericrumblea.
Kommentit