Kaiken sortin kermaliköörit ovat harvoja lemppareitani alkoholipitoisista juomista.... tosin vähemmän niitä on tullut  leivonnassa käytettyä. Muutamissa blogeissa olen nähnyt kahvikakkuversiota maustettuna jollakin kermaliköörillä, joten pakkohan kahvikakku-ja kermaliköörifanina minun sellaista kokeilla oli. Eikä kokeilu jää viimeiseksi kerraksi

Tällaista "linnun maidolla" maustettua kahvikakkua siis kokeilin....

images?q=tbn:ANd9GcTLSkxVXfLXNeFeP5GCV3I

Tämän hiekkakakun tyyppisen ohjeen otin Jokeyn leivontanurkka-blogista ja hän kirjoitti ottaneensa ohjeen Herkkusuu-blogista. Aina kun ei tule luettua niin tarkkaan valmistusohjeita, tekasin minä tämän kakun ihan perinteiseen murotaikinan tyyliin, eli en laittanut perunajauhoja vatkautumaan rasvan ja sokerin kanssa....tiedä sitten mikä taika tuossa olisi?

Kermaliköörillä maustettu kahvikakku

200 g voita
2½ dl sokeria
2 dl perunajauhoja
3 kananmunaa
1½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
½ dl kermalikööriä ( tällä kertaa käytin ihan Helmeä)

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää seokseen keskenään sekoitetut kuivat aineet. Lisää lopuksi likööri ja vatkaa taikina tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun 2 litran vuokaan ja paista 160 - 175 asteessa noin 45-55 min. Kokeile kakun kypsyys tikulla. Anna kakun jäähtyä muutama minuutti ja kumoa se sitten tasaiselle alustalle.

images?q=tbn:ANd9GcRGXuzsw_5Grx6iyXkTV15

...ihan en kokonaan malttanut kakun antaa jäähtyä, kun sitä jo piti päästä  maistelemaan... tykättiintästä pehmoisesta hekkakakun tyyppisestä kermaliköörikakusta. Mielessä on yks toinenkin peruskakkuohje, mikä vois olla hyvää maustettuna kermaliköörillä....pitää testata sekin.

Lisäys 15.12.09

Täältä löydät suklaisen kermaliköörikahvikakun ohjeen...