Tämän uutuuskakun ohje on Iloisen leipojan kirjasta (Kaarina Roininen)...tätä olen nyt jo useammankin kerran tehnyt ja hyvin on kauppansa aina tehnyt...

Mehevä ananasraitakakku

(14-16 annosta)

Taikina:

150 g margariinia tai voita

1½ dl sokeria

2 munaa

3½ dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

½ tl hienonnettua kardemummaa

1 dl ananasmehua

Täyte:

1 prk ( 250 g) rahkaa

2 rkl sitruunamehua

½ - 3/4 dl sokeria

2 rkl perunajauhoja

2 tl vaniljasokeria

n. 2 dl pieniä ananaspaloja ( 3-4 rengasta)

Pinnalle:

½ dl rouhittua suklaata ( enemmänkin voisi olla )

mantelilastuja

Valmistaminen:

1. Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi.

2. Lisää munat yksitellen vatkaten.

3. Lisää keskenään sekoitetut kuivat ainekset siivilöiden sekä ananasmehu. Sekoita vain sen verran, että ainekset tasoittuvat.

4. Levitä noin 2/3 taikinasta voidellun ja korppujauhotetun tasapohjaisen irtoreunaisen vuoan ( halkaisija 22-24 cm) pohjalle ja vähän reunoillekin.

5. Sekoita kaikki täyteainekset keskenään.

6. Kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta.

7. Lusikoi loppu taikina pieninä nokareina täytteen pinnalle ja tasoita pintaa varovaisesti haarukalla, se saa jäädä epätaiseksi.

8. Ripottele päälle mantelilastut ja suklaa.

9. Kypsennä kakkua n. 160 asteisessa uunissa 50-60 min. Tarkista kypsyys tikulla.

10. Anna kakun jäähtyä haaleaksi vuoassa ja irroita vasta sitten reunarengas ympäriltä. Tarjoa kakku vasta täysin kylmänä, silloin täyte on myös jähmettynyt.

Vinkit!

- Voit käyttää rahkan asemesta 200 g sitruunaista tai appelsiinista tuorejuustoa. valmista täyte samalla tavalla mutta käytä sokeria vain 2 rkl. Sitruunarahkakin olisi varmasti hyvää täytteenä...vähennä sokeria myös sitä käyttäessäsi.

- Voit vaihtaa ananaksen säilöttyihin persikka- tai mangokuutioihin. Aprikoosikin voisi olla hyvää....