Leivoin neljä pullakranssia ihan tavallisesta pullataikinasta. Taikinan ohjeen löydät esim täältä.

Kranssien letitykset tein neljällä... tai kahdella pitkällä.. kuinka vaan sanottuna.

1013352.jpg

Tästä se homma alkoi... kohonnut reilun litran pullataikina odotti  tekijäänsä...

Letitysvaiheen kuvia tulossa...kenties... niistä kaikista tuli niin hämäräperäisen näköisiä, jotta pitää ajan kanssa katsoa voiko niistä mitään pelastaa... tai sitten seuraavalla kerralla letityskuvia...

1013356.jpg

.. ja simsalabim... tässä kohonnut kranssi munalla voideltuna ja koristeltuna mantelilastuilla ja raesokerilla  ja menossa paistumaan  pikkasen alle 200 asteiseen uuniin....

1013361.jpg

... tässä joku kransseista jo jäähtymässä...

1013358.jpg

.. samoin tämä kranssi on jo jäähtymässä... tämän kuvan otin siksi, että kaikista neljästä kranssista tuli niin eri näköisiä... niin muodoiltaan kuin paistopinnoiltakin....kuten kuvasta näkyy, minä en yritä edes ummistaa kranssia letittämällä, kuten jotkut...

1013364.jpg

Kaikki kranssit menevät pakastimeen... tykkään puolittaa kranssit ennnen pussittamista ja numeroida samalla numerolla pariskunnan... ei tartte pussin päältä tiirailla että mikä on minkäkin pari... ( siis koska ei ole riittävän isoja pakastuspusseja...)

1013367.jpg

Yksi kransseista meinasi mennä vähän turhan tummaksi keskeltä... eikä se vielä tuntunut kypsältä...joten laitoin leivinpaperia jo tummuneen kohdan päälle ja jatkoin paistamista ( tämä keskiosasta voimakkaammin paistaminen johtuu siis minun uunistani, kuten jo aikaisemmin olen todennut, ei auta lämpötilan alentaminen....)... ja nyt tuon kranssin pystyy käyttämään.... vai  onko jo palanut???