IMG_20211213_164819.jpg

Sydämen mallinen iso tiikerikakku meni oikeutetusti Daven hoitopaikkaan/lenkittäjälle. On se vaan ihana. että on paikka mihin lemmikin voi tyrkäträ lyhyelläkin varoitusajalla vähäksi aikaa hoitoon.

Tein alla olevan ohjeen 2 kertaisena ja siitä kuvan mukaiset isot kakut.

Iso tiikerikakku

(vuoan on oltava vähintään 2,4 litraa)

325 g voita (tai margariinia)

3,9 dl sokeria

ripsaus suolaa

5 isoa kananmunaa

6,5 - 7 vehnäjauhoja (näissä kakuissa on isompi määrä, olis riittänyt pienempikin)

2,5 tl leivinjauhetta

1,5 dl maitoa (toki voi laittaa myös kermaa, ruokakermaa tai kermamaitoa)

Raitakerros

3 rkl tummaa leivontakaakaota

3 rkl kermaa tai maitoa

Valmistaminen

  1. Vaahdota hyvin huoneenlämpöinen pehmeä rasva ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi (vaaleaa, pehmeää)
  2. Lisää puolet munista, puolet kuivista aineista ja puolet maidosta. Sekoita koneella sekaisin.
  3. Lisää kaikki loput aineet ja sekoita taikina tasaiseksi.
  4. Erota kakkutaikinasta 1/3 eri kulhoon raitakerrosta varten. Lisää siihen siivilän läpi kaakaojauhe ja maito/kerma ja vatkaa taikina sekaisin.
  5. Laita vähän vajaa puolet vaaleaa taikinaa voideltuun (vehnäjauhoilla jauhotettuun) vuokaan. Lisää sitten kaikki kaakaotaikina ja sen päälle loput valkoisesta taikinasta. Tasoita pinta ja halutessaan lusikalla voi tehdä uran keskelle kakkuosaa, niin sen pitäisi estää kakkua repeämästä pinnalta.... minä en tähän kauheasti usko.
  6. Paista  kakku + 160-170 asteisessa tavallisessa uunissa alimmalla tasolla tunti- toista tuntia. Huomioi että vuoan materiaali ja muoto vaikuttaa kypsymisaikaan. Kokeile tikulla kypsyys kakkuosan keskeltä. Kuiva tikku = kypsä kakku. Älä usko siihen, että kakku on kypsä, kun se irtoaa reunoista. Ei se sieltä reunoilta raakaksi koskaan jää, vaan kakkuosan keskeltä. Kuvissa olevat isot kakut paistuivat samanaikaisesti 160 asteisessa uunissa alimmalla tasolla tasalämmöllä 65 min. Kerran vaihdoin kakkujen paikkaa uunissa. Lopussa nostin lämpöä hieman, koska halusin pinnalle paremman paistopinnan. Uunit paistavat niin eri tavalla, joten tarkkaile paistumista.
  7. Anna kakun jäähtyä vuoassa muutama minuutti ja kumoa se sitten varovaisesti ritilälle tms.

IMG_20211213_135052.jpg

uuniin kakut menivät tämän näköisina. Näissä on siis yhteensä 2 kertainen yllä oleva ohje.

IMG_20211213_150613.jpg

ja kakut reilun tunnin päästä. Tällä ohjeella tehden ei kakuista tule kuivia, joten ei kannata hötkyillä paiston kanssa. Pikkasen kakuissani pinta repeili, vaan minua tuo ei haittaa. Näissä kakuissa on isompi jauhomäärä.

IMG_20211213_164852.jpg

Etualalla olevan ison sydänkakun kumoaminen aiheutti taasen sydämentykytystä, että lähteekö vai ei täysin ehjänä. Yks kohta on ongelmalölinen tuossa vuoassa, vaikka vuoan kuinka hyvin voitelee, Tämä iso sydänvuoka on Nordick waren vuokia ja tilavuudeltaan se on 2,4 litraa.

IMG_20211213_164709.jpg

Täällä on ohje isossa sydänkakkuvuoassa (2,4 litraa)paistetusta mandariini-kardemummakakusta.

Ihana suklainen kahvikakkuohje sydänvuokaan sopivana taikinamääränä löytyy tuosta linkin takaa (kuvat ovat kadonneet, joten teidän on vaan uskottava minua, että ohjeella tulee iso hyvä kakku. Suklaaksi käy mikä suklaa vaan)