IMG_20240301_195817_edit_916758104706897

Non niin!

Nyt kun Vuodatus taas jollakin tapaa pelittää, niin laitellaanpas päivityksiä. Vuodatushan oli lähes 2 viikkoa kaatuneena, eikä mihinkään blogeihin päässyt. Toki nytkään ei kaikki päivity esim nuo sivussa olevat widgetit/listaukset. Minä jo menetin toivoni ja aattelin kaiken olleen menetetty. Olis tietty järkevää tallentaa kaikki ohjeet muuallekkin, mutta kun niin vaan ei ole tullut aina tehtyä.

Mutta nyt asiaan...

Heti kun Valion sitruunakreemi tuli kauppoihin, aattelin sen olevan sellainen tuote mistä tykkään. Enkä ollu väärässä. Italialiasen sitruunakakun ohje on ollut nyt paljon esillä ja siihen minäkin sitruunakreemiä ekana kokeilin. Tosin meistä tämä kakku olis ollu hyvää kakkua ihan ilman sitruunakreemiäkin.

Käykää kattomassa alkuperäinen ohje tuolta Valion sivuilta. Kakku on nopea ja helppo tehdä, kun vaan taikina sekoitetaan, ei vatkailuja.

Tämän sitruunaisen herkun ohje löytyy Valion sivuilta täältä.

Minä tein joitain muutoksia ohjeeseen millä tein kuvassa olevan kakun ja kirjaan vain ne tänne sivustolle.

Jospa ens kerralla kokeilisin tehä ihan ohjeen mukaan, paitsi yhden asian tiimoilta -> meistä sitruunakreemimäärä/kakku oli turhan paljon. Teen ens kerralla 2 kakkua ja jaan 1 prk kreemiä niihin tai ainakin laitan vajaan purkillisen/kakku. Kyllä se loppu prk tulee järkevästi käytettyä esim rahkan maustamiseen, pullien täytteeksi, paahtoleivän päällejne. Itse kakkauosassa kyllä makua piisaa, kun sitruuna on vaan ihan hyvän kokoinen.

Muita tekemiäni muutoksia tällä kertaa. Käytin tavallista maustamatonta jogurttia kreikkalaisen sijasta. Koska se oli löysempää, lisäsin ½ dl jauhoja. Öljynä käytin ihan rypsiöljyä oliiviöljyn sijasta. Mantelijauhettahan tähän tulee aika reilusti (2 dl -> 75 g pussillisesta tuli just tuo määrä), mikä antaa kakulle kivan rakenteen.

Yleensä me ei tykätä kosteista kahvikakuista, mutta tästä tykättiin paljonkin jostain kumman syystä. Päivän tekeytymisen jälkeen oli kakku vielä parempaa, eikä tuntunut ihan niin makealta.

IMG_20240301_163219_edit_916947934275522

Tällaista sitruunakreemipurkkia kannattaa etsiä kylmäkaapista sieltä vaniljakreemiprk vierestä.

GridArt_20240302_202113695.jpg

1,5 litran vuoka oli oikein passeli ohjeelle. Jo sitruunakreemin laittovaiheessa aattelin kreemiä tulevan aika reilusti, mutta laitoin ekalla tekokerralla koko purkillisen, kun ohje käski. Ohje käskee tehdä näin -> Lusikoi pinnalle sitruunakreemi ja sekoita rennosti pintaan. Sekoita rennosti pintaan....mitähän sekin tarkoittaa? Valion ohjeessa näyttäs, että sitruunakreemi on laitettu pitkittäin kakun keskelle? Aika monien tekemissä kakuissa (mitä olen nähnyt somessa) kakku on laskeutunut keskeltä, niin minä laitoin kreemin leveämmälle alueelle.

GridArt_20240302_202232523.jpg

Pikkasen kakkuni repesi pinnalta, mutta kumotussa sitä ei ees huomaa. Ennen noin                                                     kun että olis jääny kuopalle keskeltä (laitoin siis ½ dl jauhoja enemmän mitä ohjeessa, koska käyttämäni jogurtti oli löysempää). Kakun kypsymisongelmia on joillakin ollut, joten kannattaa tsekata, ettei ota kakkua liian aikasin uunista pois.

IMG_20240301_195842_edit_916703425328064

Me tykättiin kakusta paljonkin. Tosin tykätään kaikesta sitruunaisest. Tämä oli sen verran pieni kakku, ettei tästä piisannut ystäville ees maistiaisia. Pitää pian tehä tuplakakut, niin saap muutkin maistella. Pitää muistaa ostaa sitruunakreemiä useampi purkillinen, että piisaa esim täytepitkoihin.