Näitä olen pariinkin otteeseen tehnyt pienen annoksen eri täyttein ja pääsivät kyllä meillä ainakin heti pikkusuolaisten suosikkeihin.

Herkkuhovi-blogissa näitä ekan kerran puhuttelin..... alkuperäinen idea on kuulemma  Kaarina Roinisen.... aika monta hänen kirjoittamaa kirjaa napottaa minullakin kirjahyllyssä, joten sieltäkin ohje löytyisi....

 

 Täytettyjen leipien ohjetta kuikuilin myös Helmeilevää-blogista 

images?q=tbn:ANd9GcTHrjyOzysqRbgxsAPtmCR

Kinkkutäytteinen täytetty leipä....

 
 
Täytetyt leivät   
 
( 15 kpl aika isoja.... 20 kpl inhimillisen kokoisia)
 
Leipätaikina:

5dl maitoa (tai vettä)
25g tuorehiivaa  (tai 1 pss kuivahiivaa)
2 tl suolaa
1 rkl sokeria
10 -11dl vehnäjauhoja ( osan voisi laittaa tummempiakin)
3/4dl öljyä tai muuta rasvasulaa

Valmista normi hiivataikina, kohota hyvin. Leivo pitkulaisiksi sämpylöiksi ja kohota vielä pellillä. Paina leipien keskelle pitkulainen kuoppa ( esim ihan sormilla), voitele reunat kananmunalla/keltuaisella ja täytä. Lisää vielä halutessasi juustoraastetta pinnalle. Paista 200 asteessa n. 15 min.... tai kunnes ovat kypsiä.

 
Kaksi täytevaihtoehtoa täytettäviin leipiin:
 
Jauhelihatäyte:
 
(riittää n. 20 isoon leipään)

400 g jauhelihaa
pieni sipuli pilkottuna
puolikas paprika pilkottuna
1 prk ranskankermaa
1/2 purkki (pieni) ruohosipulituorejuustoa tai muuta oman maun mukaista maustettua juustoa
mustapippurirouhetta yms. mausteita oman maun mukaan
kananmunan valkuainen (keltuainen menee voiteluun)
juustoraastetta  täytettyjen leipien pinnalle ripoteltavaksi


Ruskista jauheliha. Mausta liha ja lisää joukkoon paprikakuutiot sekä pilkottu sipuli. Anna sipulien ja paprikan kypsyä hieman. Jäähdytä seosta hieman ja lisää sitten joukkoon ranskankerma ja ruohosipulituorejuusto sekä kananmunan valkuainen.
(joskus olen laittanut tähänkin täytteeseen juustorastetta sekaan)
 
Kinkkutäyte:
 
200 g kinkkukuutoita (tai kalkkunaleikkele tai muu kokolihaleikkele)
½ kpl punainen paprika pieninä kuutioina
pippuria myllystä
½ prk Creme Bonjour Cuisine valkosipuli-yrtit tai pippuriversio tai halutun makuista tuorejuustoa
1½ dl juustoraastetta ( saa olla voimakastakin esim punainen tai musta emmental...tai tietenkin mozzarellaraaste käy)
kananmunan valkuainen
 
Sekoita täytteen aineet keskenään. Varaa vielä halutessasi juustoraastetta ripoteltavaksi täytteen päälle.
 
 
Täytevaihtoehtoja voi jokainen säveltää oman kaapin sisällön mukaan... tonnikalaa, savukalaa, jauhelihakastikeen tähdettä, mitä tahansa kypsää lihaa esim broileri, erilaiset kokolihaleikkeleet jne... sekaan tuorejuustoa tms, kasviksia, mausteita , juustorastetta...
 
Jos täytettä sattuu jäämään yli, voi sen pakastaa seuraavaa kertaa varten.
 
  

Hyviä ihan kylminä, vielä parempia hieman lämmitettyinä