Pippurista soosia tulee harvemmin yhdistettyä broilerin lihan kanssa, vaan kyllä ne hyvin passaavat yhteen. Käytin tähän ruokaan pakastimessa olevia kypsiä broilerin rintafileitä, mitkä paloittelin pippurikastikkeen sekaan pienemmiksi paloiksi.
Broileria pippurikastikkeessa
5-6 broilerin rintafilettä ( tai ohutleikkeitä)
rasvaa lihojen ruskistamiseen
noin 3 dl vettä
2-3 dl ruokakermaa (tai kuohukermaa)
1 kanaliemikuutio
kukkura 1 tl rouhittua pippurisekoitusta (tällä määrällä tulee jo ihan kunnolla pippurinen soosi)
noin 1 rkl sinappia
kukkura 1 tl hunajaa
noin 1 tl soijakastiketta
vähän vaaleaa Maizeena-suurustetta
suolaa?
pinnalle roseepippureita
Valmistaminen
Ruskista lihat kuumalla paistinpannulla vähässä rasvassa. siirrä lihat pois pannulta esim lautaselle.
Tee paistinpannulle kastike: Lisää vesi ja ruokakerma ja kaikki mausteet ja kuumenna kiehuvaksi. Suurusta kastiketta ihan vähän vaalealla maizeena-suurusteella. Maistele kastiketta ja lisää tarvittaessa makuja.
Lisää ruskisteut lihat kastikkeen sekaan. kastiketta pitäisi olla sen verran, että lihat just peittyvät pannulla. Anna lihojen kypsyä miedolla lämmöllä kannen alla kypsiksi. Lihapalojen paksuudesta riippuen noin 15 minuuttia. Lihat eivät kuivu, vaikka antaisit niiden hautua pidempäänkin.Tarkista lihan paksuimmasta kohden, että se on kypsää. Tarkista vielä kastikkeen maku. Lisää pinnalle kämmenellä murskattuja roseepippureita.
Broileria pippurikastikkeessa on itsessään niin vaalea ruokalaji, joten annokseen on hyvä yhdistää värikkäitä kasviksia tuomaan silmäniloa.
Meillä väriä annokseen toivat keitetty riisi, minkä seassa oli lehtikaalia ja porkkana pohjainen raaste
Riisipuuroa jäi edellisen päivän iltaruoalta, joten loppu siitä muuntui jälkkäriksi. Kylmän riisipuuron sekaan laitoin vaniljasokeria, kermavaahtoa ja ihan pikkasen sitruunan mehua ja se maistelun jälkeen annoskulhoihin. Päälle mansikka-punaherukkasoppaa ja muutamia vadelmia omista pensaista.
Kommentit