CIMG4444-004.jpg

Pippurista soosia tulee harvemmin yhdistettyä broilerin lihan kanssa, vaan kyllä ne hyvin passaavat yhteen. Käytin tähän ruokaan pakastimessa olevia kypsiä broilerin rintafileitä, mitkä paloittelin pippurikastikkeen sekaan pienemmiksi  paloiksi.

Broileria pippurikastikkeessa

5-6 broilerin rintafilettä ( tai ohutleikkeitä)

rasvaa lihojen ruskistamiseen

noin 3 dl vettä

2-3 dl ruokakermaa (tai kuohukermaa)

1 kanaliemikuutio

kukkura 1 tl rouhittua pippurisekoitusta (tällä määrällä tulee jo ihan kunnolla pippurinen soosi)

noin 1 rkl sinappia

kukkura 1 tl hunajaa

noin 1 tl soijakastiketta

vähän vaaleaa Maizeena-suurustetta

suolaa?

pinnalle roseepippureita

Valmistaminen

Ruskista lihat kuumalla paistinpannulla vähässä rasvassa. siirrä lihat pois pannulta esim lautaselle.

Tee paistinpannulle kastike: Lisää vesi ja ruokakerma ja kaikki mausteet ja kuumenna kiehuvaksi. Suurusta kastiketta ihan vähän vaalealla maizeena-suurusteella. Maistele kastiketta ja lisää tarvittaessa makuja.

Lisää ruskisteut lihat kastikkeen sekaan. kastiketta pitäisi olla sen verran, että lihat just peittyvät pannulla. Anna lihojen kypsyä miedolla lämmöllä kannen alla kypsiksi. Lihapalojen paksuudesta riippuen noin 15 minuuttia. Lihat eivät kuivu, vaikka antaisit niiden hautua pidempäänkin.Tarkista lihan paksuimmasta kohden, että se on kypsää. Tarkista vielä kastikkeen maku. Lisää pinnalle kämmenellä murskattuja roseepippureita.

CIMG4444-002.jpg

Broileria pippurikastikkeessa on itsessään niin vaalea ruokalaji, joten annokseen on hyvä yhdistää värikkäitä  kasviksia tuomaan silmäniloa. 

CIMG4434-001.jpg

Meillä väriä annokseen toivat keitetty riisi, minkä seassa oli lehtikaalia ja porkkana pohjainen raaste

CIMG4393.jpg

Riisipuuroa jäi edellisen päivän iltaruoalta, joten loppu siitä muuntui jälkkäriksi. Kylmän riisipuuron sekaan laitoin vaniljasokeria, kermavaahtoa ja ihan pikkasen sitruunan mehua ja se maistelun jälkeen annoskulhoihin. Päälle mansikka-punaherukkasoppaa ja muutamia vadelmia omista pensaista.