Makeita herkkuja olen kesän aikana tehnyt todella vähän, mutta keittoruokapäivänä olen monasti tehnyt monenmoisia pannukakkuja, vohveleita tai jonkin sortin ohukaisia...monia erilaisia ohjeita löytyy jälkiruoat-kategoriasta..... ikävä kyllä osasta puuttuvat kuvat (ja jäävät puuttumaankin, kunnes teen taas uudemman kerran)

Tällä kertaa tein minulle uudella Valion ohjeella muhkeita lettuja.

CIMG8165-normal.jpg

Muutoin noudattelin Valion ohjetta, vaan sokeria laitoin enemmän. Leivinjauhemäärää pidin suurena, vaan onneksi en pienentänyt, koska muutoin olisi lettujen rakenne voinut jäädä tinttanaksi. Eikä runsas määrä leivinjauhetta maistunut valmiissa lätyissä. Rakenne näissä on ihan erilainen mitä esim amerikkalaisissa pannukakuissa, rottosissa tai krabbelurer-ohukaisissa.

Minä tykkäsin muhkeista letuista ja kanssasyöjäkin antoi luvan tehdä toiste... Letut ovat helppoja paistettavia, kunhan vaan lämpö ei ole liian suurella...

 

Muhkeat letut

(alkuperäinen ohje ilmoittaa 20 kpl....minä paistoin tästä vain 14 kpl muhkeita lättyjä)
 
3  dl vehnäjauhoja
1/2  tl suolaa
1  rkl sokeria
1  rkl leivinjauhetta
1 muna
1  prk  (250 g) maitorahka
2  dl maitoa 

 

Lisäksi tarvitaan lettujen paistamiseen rasvaa

Yhdistä kuivat aineet kulhossa.
Lisää muna, rahka ja maito. Sekoita tasaiseksi.
Anna taikinan turvota hetki ennen paistamista.
Paista keskilämmöllä pieniä, paksuhkoja lettusia.
Tarjoa lämpiminä hillon tai marjojen kera. Kermavaahto, maustettu rahka tai jäätelö tekee muhkeista ohukaisista kaksinverroin herkullisempia.
 
Laktoosittomia lettuja saat kun vaihdat rahkan ja maidon laktoosittomiksi tuotteiksi ja paistorasvana käytät laktoositonta voita tai margariinia.
 
CIMG8156-normal.jpg
 
Maltti on valttia muhkeiden lettujen paistamisessa...ei kannata hötkyillä, jotta tulevat kypsiksi myös sisältä. Me nautimme muhkeita lettuja kotitekoisen mansikka-raparperihillon kera.
 
CIMG8168-normal.jpg
 
Hämäräperäinen haukkukuva...