Makeita herkkuja olen kesän aikana tehnyt todella vähän, mutta keittoruokapäivänä olen monasti tehnyt monenmoisia pannukakkuja, vohveleita tai jonkin sortin ohukaisia...monia erilaisia ohjeita löytyy jälkiruoat-kategoriasta..... ikävä kyllä osasta puuttuvat kuvat (ja jäävät puuttumaankin, kunnes teen taas uudemman kerran)
Tällä kertaa tein minulle uudella Valion ohjeella muhkeita lettuja.
Muutoin noudattelin Valion ohjetta, vaan sokeria laitoin enemmän. Leivinjauhemäärää pidin suurena, vaan onneksi en pienentänyt, koska muutoin olisi lettujen rakenne voinut jäädä tinttanaksi. Eikä runsas määrä leivinjauhetta maistunut valmiissa lätyissä. Rakenne näissä on ihan erilainen mitä esim amerikkalaisissa pannukakuissa, rottosissa tai krabbelurer-ohukaisissa.
Minä tykkäsin muhkeista letuista ja kanssasyöjäkin antoi luvan tehdä toiste... Letut ovat helppoja paistettavia, kunhan vaan lämpö ei ole liian suurella...
Muhkeat letut
3 dl | vehnäjauhoja |
1/2 tl | suolaa |
1 rkl | sokeria |
1 rkl | leivinjauhetta |
1 | muna |
1 prk (250 g) | maitorahka |
2 dl | maitoa |
Lisäksi tarvitaan lettujen paistamiseen rasvaa
Kommentit