Yhdet pikkuleivät tehty....enää kolmet tekemättä....

Wilhelmiinojen  ( Leenan leipien) ohje on Hannan keittiöstä. Hanna oli tehnyt pikkuleivistä pyöreitä...minä tein perinteisiä leikattuja viipaleleipiä. Tein tuon ohjeellisen kaksinkertaisena, joten ihan noin isoa kasaa ei yksinkertaisella ohjeella ole odotettavissa....

Wilhelmiinat

200 g voita

2 1/2 dl sokeria

1 keltuainen

1 rkl siirappia

1 tl vanilliinisokeria

2 tl soodaa

5 dl vehnäjauhoja

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää keltuainen, siirappi ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Muovaa taikina n. 2 senttiä paksuiksi tangoiksi pellille. Paistaa 200 asteisessa uunissa kauniin ruskeiksi ja leikkaa heti lämpiminä vinoneliöiksi.

Nam, nam! Minulle tosin riittäisi hieman vähempikin makeus.... joten voip olla, että ens kerralla vähennän hieman sokerimäärää....