Meidän suvun lempikakkua.... joskus teen samanlaista kakkua myös ihan murokakun perusohjeella lisäillen sinne sekaan vaan appelsiininkuorta ja -mehua ja suklaarouhetta, mutta tällä nesteisen murokakun ohjeella tulee rakenteeltaan erilainen kakku.... tykkään tästä enemmän...
Kuvan kakku on tehty 2 litran vuoassa, mutta ohjeella tehty kakku mahtuu myös 1,8 litran vuokaan.
Suklaa-appelsiinikakku
200 g rasvaa
200 g sokeria
4 munaa
250 g vehnäjauhoja ( 1 dl = n. 65 g)
2 tl leivinjauhetta
(ripsaus suolaa)
2 tl vanilliini tai vaniljasokeria
puolen - kokonaisen appelsiinin ohuelti raastettu oranssi kuori ( tai osta kuoriraaste valmiina)
0.5 dl appelsiinin mehua
0.25 dl maitoa ( nesteitä ei saa sekoittaa keskenään, jotta ei juoksetu)
100 -150 g suklaata ( periaatteessa mikä suklaa vaan käy, minä käytän usein ijan vaan taloussuklaata leivonnassa)
Valmistaminen:
- vatkaa rasva ja sokeri hyväksi vaahdoksi
- lisää puolet munista, neste+kuori ja puolet keskenään sekoitetuista kuivista aineksista ja sekoita rivakasti taikinaksi
- lisää loput munat ja kuivat ainekset ja sekoita taikinaksi
- lisää suklaarouhe ja sekoita varovaisesti sekaisin
- paista kakku 1,8 - 2 litran voidellussa (jauhotetussa) vuoassa 150 - 170 asteen uunissa noin 1 tunti. Tarkista kakun kypsyys. Jäähdytä hieman ja kumoa.
- kakku on hyvää sellaisenaan, mutta tokihan kakun voisi vielä kuorruttaakkin esim suklaaseoksilla tai sokerivesikuorrutuksilla. Meillä tykätään ihan tällaisenaan.
Kommentit