Meidän suvun lempikakkua.... joskus teen samanlaista kakkua myös ihan murokakun perusohjeella lisäillen sinne sekaan vaan appelsiininkuorta ja -mehua ja suklaarouhetta, mutta tällä nesteisen murokakun ohjeella tulee rakenteeltaan erilainen kakku.... tykkään tästä enemmän...

1132910.jpg

Kuvan kakku on tehty 2 litran vuoassa, mutta ohjeella tehty kakku mahtuu myös 1,8 litran vuokaan.

Suklaa-appelsiinikakku

200 g rasvaa

200 g sokeria

4 munaa

250 g vehnäjauhoja ( 1 dl = n. 65 g)

2 tl leivinjauhetta

(ripsaus suolaa)

2 tl vanilliini tai vaniljasokeria

puolen - kokonaisen appelsiinin ohuelti raastettu oranssi kuori ( tai osta kuoriraaste valmiina)

0.5 dl appelsiinin mehua

0.25 dl maitoa ( nesteitä ei saa sekoittaa keskenään, jotta ei juoksetu)

100 -150 g suklaata ( periaatteessa mikä suklaa vaan käy, minä käytän usein ijan vaan taloussuklaata leivonnassa)

Valmistaminen:

- vatkaa rasva ja sokeri hyväksi vaahdoksi

- lisää puolet munista, neste+kuori ja puolet keskenään sekoitetuista kuivista aineksista ja sekoita rivakasti taikinaksi

- lisää loput munat ja kuivat ainekset ja sekoita taikinaksi

- lisää suklaarouhe ja sekoita varovaisesti sekaisin

- paista kakku 1,8 - 2 litran voidellussa (jauhotetussa) vuoassa 150 - 170 asteen uunissa noin 1 tunti. Tarkista kakun kypsyys. Jäähdytä hieman ja kumoa.

- kakku on hyvää sellaisenaan, mutta tokihan kakun voisi vielä kuorruttaakkin esim suklaaseoksilla tai sokerivesikuorrutuksilla. Meillä tykätään ihan tällaisenaan.