Sain eräältä ystävältäni mustikoita, joten jotain minun niistä piti taikoa..... Kiitos A mustikoita!

Tämä piirakkaohje on hyvin vanha, raaka-ainekset mitataan kahvikupilla tms... Minä käytin isoa 2 dl kahvikuppia ja sillä tulee kuvan mukainen ihan paksu piirakka. Itse teen tällä piirakkaohjeella monet muutkin piirakat esim. raparperi-, karviais-, herukka-, puolukka- ja vadelmapiirakat.

Mustikkapiirakka ( pellillinen )

Taikina:

2 kkp ( kahvikuppia) sokeria

3 kananmunaa

150 g sulaa rasvaa

1 kkp maitoa

3 kkp vehnäjauhoja  TAI 2 kkp vehnäj + 1 kkp perunajauhoja

2 tl leivinjauhetta

2 tl vanilliinisokeria

mustikoita maun munaan ( noin 1 litra )

Muruseos päälle:

1 kkp vehnäjauhoja ( 2 dl )

½kkp sokeria ( 1 dl )

1 rkl vaniliinisokeria

50 g kovaa rasvaa

Valmistaminen:

- vatkaa munat ja sokeri kevyesti

- lisää rasva, maito ja kuivat ainekset -> tasainen taikina

- kaada taikina uunipellille missä on leivinpaperi ( minun pitää laittaa kaksinkertainen paperi... muuten uuni paistaa pohjasta liian tummaksi... )

- levitä marjat tasaisesti raaàn pohjan päälle

- sekoita muruseoksen kaikki ainekset ryynimäiseksi ja levitä mustikoiden päälle

- paista piirakkaa uunin keskitasossa n. 200 C uunissa n. 25 min.

 

Tämän näköinen piirakka on ennen paistamista

805072.jpg

....... ja paistamisen jälkeen

805074.jpg

Ja heti piti taas maistella. Hyvää oli lämpimänä kaupan vaniljakastikkeen kera.

805079.jpg