Sain eräältä ystävältäni mustikoita, joten jotain minun niistä piti taikoa..... Kiitos A mustikoita!
Tämä piirakkaohje on hyvin vanha, raaka-ainekset mitataan kahvikupilla tms... Minä käytin isoa 2 dl kahvikuppia ja sillä tulee kuvan mukainen ihan paksu piirakka. Itse teen tällä piirakkaohjeella monet muutkin piirakat esim. raparperi-, karviais-, herukka-, puolukka- ja vadelmapiirakat.
Mustikkapiirakka ( pellillinen )
Taikina:
2 kkp ( kahvikuppia) sokeria
3 kananmunaa
150 g sulaa rasvaa
1 kkp maitoa
3 kkp vehnäjauhoja TAI 2 kkp vehnäj + 1 kkp perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
mustikoita maun munaan ( noin 1 litra )
Muruseos päälle:
1 kkp vehnäjauhoja ( 2 dl )
½kkp sokeria ( 1 dl )
1 rkl vaniliinisokeria
50 g kovaa rasvaa
Valmistaminen:
- vatkaa munat ja sokeri kevyesti
- lisää rasva, maito ja kuivat ainekset -> tasainen taikina
- kaada taikina uunipellille missä on leivinpaperi ( minun pitää laittaa kaksinkertainen paperi... muuten uuni paistaa pohjasta liian tummaksi... )
- levitä marjat tasaisesti raaàn pohjan päälle
- sekoita muruseoksen kaikki ainekset ryynimäiseksi ja levitä mustikoiden päälle
- paista piirakkaa uunin keskitasossa n. 200 C uunissa n. 25 min.
Tämän näköinen piirakka on ennen paistamista
....... ja paistamisen jälkeen
Ja heti piti taas maistella. Hyvää oli lämpimänä kaupan vaniljakastikkeen kera.
Kommentit